Χρυσοθήρες «ξηλώνουν» ιστορικά γεφύρια κυνηγώντας μυθικούς θησαυρούς

Σε κίνδυνο βρίσκονται πολιτιστικά μνημεία της χώρας

Σε κίνδυνο βρίσκονται, πλέον, πολιτιστικά μνημεία της χώρας, από επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς, που ψάχνουν χαμένους θησαυρούς. Οι χρυσοθήρες, κυνηγώντας τα φορτωμένα σεντούκια του Αλί Πασά, ξηλώνουν μέχρι και τα τοξωτά, πέτρινα γεφύρια της Καρδίτσας. Το ρεπορτάζ ειναι της απεσταλμένης μας Μαρίας Κορώνα.

Περίτεχνα κοσμήματα, "βουνά" πολύτιμων λίθων,  πουγκιά γεμάτα φλουριά, βυζαντινά κειμήλια. Δεκατέσσερα «φορτώματα» σε χρυσό, ασήμι και διαμάντια λένε ότι ήταν ο πλούτος του θρυλικού Αλί Πασά, τον οποίο αναζητούν, λαθροανασκαφείς από όλη τη χώρα,  στην ορεινή Αργιθέα. 

Οι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν πολύτιμους θησαυρούς καταστρέφουν ό, τι βρουν στο διάβα τους και πιο συγκεκριμένα, πέτρινα γεφύρια τα οποία αποτελούν πολιτιστικά μνημεία για την περιοχή. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ στη γέφυρα του Πετρωτού έχουν σκάψει ολόκληρη τρύπα και μάλιστα πρόσφατα μέσα σ αυτή ξέχασαν ένα σκαπτικό μηχάνημα. 

Απαραίτητος για το κυνήγι του θησαυρού, ο σύγχρονος εξοπλισμός ανιχνευτών μετάλλων,  λέιζερ, ραβδοσκοπικά, παλμικά. Μηχανήματα,  που κάνουν τους μύθους να μοιάζουν πραγματικότητα, για όσους ασχολούνται με το σπορ της χρυσοθηρίας.    

Εκτός όμως από τον ξακουστό θησαυρό του Αλί Πασά, οι χρυσοθήρες αναζητούν και ξύλινα κασελάκια με χρυσές λίρες, που λέγεται πως έκρυψαν οι αντάρτες, την εποχή του Εμφυλίου. 

«Οπλισμένοι» με ελπίδες και σκαπτικά εργαλεία,  οι χρυσοθήρες εκτός από τα πετρογέφυρα , «πληγώνουν» ανεπανόρθωτα, δεκάδες εκκλησάκια και μοναστήρια,  των οποίων τα θεμέλια μετρούν αιώνες. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top