Ζευγάρι θα πληρώνει 500 ευρώ στον γείτονα όταν τα παιδιά του κάνουν φασαρία

Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ

Πρόστιμο 500 ευρώ στον γείτονά του πρέπει να πληρώνει ένα ζευγάρι κάθε φορά που τα δύο της παιδιά κάνουν φασαρία μετά από δικαστική απόφαση. 

Πριν από τέσσερα χρόνια η Δέσποινα και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα σπίτι της Αθήνα για να ζήσουν με τα παιδιά τους. Όμως υπολόγισε χωρίς τον γείτονα, ο οποίος αρκετές φορές τους έκανε παρατήρηση γιατί όπως υποστήριζε έκαναν φασαρία. 

«Εγώ με την οικογένειά μου μένουμε στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας και μια μέρα που είχαμε μια οικογενειακή γιορτή, έρχεται ο γείτονας που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, μου χτυπάει το κουδούνι και αρχίζει να φωνάζει ότι κάνουμε φασαρία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καλή ηχομόνωση το σπίτι, αλλά τα κοριτσάκια μου είναι πολύ ήσυχα. Ξεκίνησε πολύ ήπια το θέμα και καταλήξαμε στα δικαστήρια. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει άλλες ασχολίες κι έγινα εγώ και τα παιδιά μου ο στόχος του», είπε η Δέσποινα στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα».

(Η μητέρα)

Μάλιστα εκτός από το πρόστιμο, ο γείτονας ζητάει αποζημίωση 60.000 ευρώ για ηθική βλάβη από την φασαρία που κάνουν τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας. 

Η ζωή τους έχει γίνει ένας εφιάλτης. Όπως είπε η μητέρα δε θα ξεχάσει ποτέ την 2,5 ετών κόρη της, η οποία είχε γαντζωθεί από το παντελόνι της κι έκλαιγε όταν είδε για τέταρτη φορά αστυνομικό στην πόρτα τους. 

«Μου έλεγε πως δεν θέλει να ξαναπαίξει σε αυτό το σπίτι», είπε η κυρία Οντατζή.

Στην αγωγή του ο γείτονας υποστηρίζει πως η Δέσποινα Οντατζή και η οικογένειά της δεν τηρούσαν τους κανόνες κοινής ησυχίας, κυρίως το μεσημέρι και ότι χτυπούσαν πόρτες, ενώ έπεφταν συνεχώς αντικείμενα στο πάτωμα. 

Ισχυρίζεται ακόμα ότι μες στο μεσημέρι η γυναίκα μετακινούσε έπιπλα, γέμιζε κι άδειαζε την μπανιέρα και… χτυπούσε ρυθμικά το ξυραφάκι πάνω στην πορσελάνινη μπανιέρα. 

Όπως είπε η γυναίκα ο «πόλεμος» με τον γείτονα στιγμάτισε τη μια της κόρη. 

«Τη μία μου την κόρη την επηρέασε πάρα πολύ όλη αυτή η κατάσταση. Πήγαινε δευτέρα δημοτικού και το παιδί δεν είχε όρεξη για διάβασμα. Πολλές φορές το βράδυ είχαμε προβλήματα με τον ύπνο γιατί φοβόταν αρκετά, το παιδί. Κάποιες άλλες φορές όταν έλειπε ο άντρας μου για δουλειά, ο γείτονας τον έπαιρνε τηλέφωνο και του έλεγε ότι "η γυναίκα σου με τα παιδιά σου κάνουν φασαρία" και ότι "μπαινοβγαίνει κόσμος στο σπίτι σου", με αποτέλεσμα να τσακώνομαι με τον άντρα μου εξαιτίας του γείτονα. Μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο», είπε. 

Κατήγγειλε ακόμα ότι ο γείτονάς της κέρδισε το δικαστήριο γιατί έφερε ψευδομάρτυρα. 

«Έφερε έναν μάρτυρα, ο οποίος είπε πάρα πολλά ψέματα. Ο μάρτυρας είπε ότι είμαστε μια προβληματική οικογένεια, ότι τα παιδιά κάνουν θόρυβο συνέχεια, ότι βάζω μουσική όλη μέρα και το δικαστήριο τον πίστεψε γιατί ισχυρίστηκε ότι έμενε μέσα στην πολυκατοικία, ενώ δεν έμενε», είπε.

Τώρα η Δέσποινα βρίσκεται στην αναίρεση της απόφασης και έχει ζητήσει και εκείνη νέα ασφαλιστικά μέτρα.