Για να καταφέρεις εκείνο που φαίνεται στους πολλούς ακατόρθωτο πρέπει πρώτα απ’ όλα να αδειάσεις το μυαλό σου από τις σκέψεις και στη συνέχεια φυσικά να μάθεις τις διάφορες τεχνικές στην κίνηση και στην αναπνοή.
Όταν νιώθεις ότι σου τελειώνει το οξυγόνο και θέλεις να βγεις στην επιφάνεια, το σώμα σου με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να αντέξει κάτω από το νερό σχεδόν άλλο τόσο.
«Υπάρχει ένα κομβικό σημείο που αποφασίζεις αν θα μείνεις ή αν θα ανέβεις. Το προσωπικό μου ρεκόρ είναι 5 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα» σημειώνει η πρωταθλήτρια Ελεύθερης Κατάδυσης.
Η Άλκηστις Βουράκη, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ελλάδας στην ελεύθερη κατάδυση, μιλά για τις βουτιές χωρίς μπουκάλες οξυγόνου και μας ξεναγεί στα μυστικά ενός υπέροχου αθλήματος.
«Η ταινία απέραντο γαλάζιο ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω την ελεύθερη κατάδυση. Αυτή η αίσθηση της ελευθερίας, καθώς και το χρώμα που σβήνει όσο κατεβαίνεις σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ ωραία» εξηγεί η πρωταθλήτρια Ελεύθερης Κατάδυσης.
Τα πανέμορφα υποθαλάσσια τοπία της πατρίδας μας και το απέραντο γαλάζιο είναι ψυχοθεραπεία για την Άλκηστη Βουράκη που κάνει πρωταθλητισμό στην ελεύθερη κατάδυση.
«Κάνω πρωταθλητισμό εδώ και 5 χρόνια σίγουρα το κομμάτι αυτό είναι διαφορετικό, μπορεί να λειτουργήσει σαν ψυχοθεραπεία. Είμαι μοναχοπαίδι και είχα στόχο να κάνω κάτι να ξεχωρίσω και εξελίχθηκε σε άθλημα» προσθέτει η Άλκηστις Βουράκη.
Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR