Πολύωρο χειρουργείο για το 2,5 ετών αγοράκι που κρεμάστηκε στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάστασή του

Δείτε στο video το χρονικό της υπόθεσης

 

Σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε το 2,5 ετών αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη που κρεμάστηκε από το κορδόνι της κουρτίνας ενώ έπαιζε.

Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο το απόγευμα της Δευτέρας, όπου ακολούθησε αποσυμπιεστική κρανιεκτομία από τους Νευροχειρουργούς του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου το παιδί εμφάνισε βαρύτατη αιμοδυναμική αστάθεια, η οποία συνεχίστηκε και μετά την επάνοδο του στη Μονάδα. Σταδιακά επήλθε βελτίωση της αιμοδυναμικής εικόνας.

Το παιδάκι νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη στο «Ιπποκράτειο» και δίνει μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου,  δήλωσε ότι το παιδί είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, παραμένει σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής του λειτουργίας και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει σοβαρή επιδείνωση.

Χαροπαλεύει το αγοράκι που βρέθηκε κρεμασμένο από σχοινί κουρτίνας

ΠΩΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΤΗΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Το 2,5 ετών αγοράκι έπαιζε με το κορδόνι της κουρτίνας, με αποτέλεσμα να μπλεχτεί σε αυτό και να υποστεί απαγχονισμό, χάνοντας τις αισθήσεις του.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε η γιαγιά του η οποία φώναξε αμέσως βοήθεια. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά και η μονάδα, διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε σφυγμό. Οι διασώστες κατάφεραν να το επαναφέρουν και αρχικά διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ και στη συνέχεια στην εντατική παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου παραμένει.