Ν. Υόρκη: Δυο σπουδαίες τιμητικές διακρίσεις για την Μ. Βαρδινογιάννη

Τιμήθηκε για την προσφορά της και το έργο της

Στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, διεξήχθη το 14o High Level Meeting του Διεθνούς Οργανισμού «Nizami Ganjavi International Center», με στόχο την προώθηση του διαλόγου ανάμεσα στους λαούς.  Κατά τη διάρκεια του Meeting,  η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τιμήθηκε με δύο σπουδαίες διακρίσεις, από την κυβέρνηση της Γεωργίας και από την κυβέρνηση της Ρουμανίας.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας κύριος Giorgi Margvelashvili τίμησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη  για το ανθρωπιστικό έργο  και την προσφορά της με το «Παράσημο της Τιμής», την ύψιστη διάκριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Γεωργίας.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας είχε επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αφορμή είχε σταθεί η 16χρονη Argana, η οποία νοσηλεύτηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων.

 «Αυτό το βραβείο το αφιερώνω στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και ιδιαίτερα σε εκείνα που αναγκάζονται να αφήσουν την χώρα, την οικογένεια και τους φίλους τους και ταξιδεύουν σε μια άλλη χώρα προκειμένου να νοσηλευτούν», σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο, που συμμετείχαν στο 14o High Level Meeting, η κυρία Βαρδινογιάννη τιμήθηκε και από την κυβέρνηση της Ρουμανίας για τον αγώνα της στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Η αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της χώρας κυρία Ana Birchall, της απένειμε  το «Μετάλλιο της Τιμής» και της απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρουμανία . 

 «Σας ευχαριστούμε για ότι κάνετε σε διεθνές επίπεδο και ειδικά για όλες τις ευκαιρίες που δίνετε στα παιδιά», ανέφερε η Ana Birchall, αναπληρώτρια Πρωθυπουργός Ρουμανίας.

 «Πρώτα απ όλα  δεν  θεωρώ ότι αξίζω αυτό το βραβείο. Γιατί θεωρώ χρέος μου ό, τι κάνω για τα παιδιά και σας ευχαριστώ που με τιμάτε με αυτό το βραβείο», σημείωσε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στο ίδιο συνέδριο, η κυρία Βαρδινογιάννη, η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα κυρία Kerry Kennedy και η Πρώτη Κυρία της Κύπρου Άντρη Αναστασιάδη, ήταν οι βασικές ομιλήτριες στην ενότητα με θέμα την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία.

 «Όταν προοδεύει μια γυναίκα, τότε η οικογένειά της ευημερεί. Και όταν οι οικογένειες ευδοκιμούν, οι κοινωνίες γίνονται καλύτερες, ο κόσμος μας γίνεται πιο δίκαιος και βιώσιμος και το μέλλον πιο ελπιδοφόρο και ανθρώπινο. Αυτό είναι το μέλλον που χρειάζονται οι επόμενες γενιές και το καθήκον μας είναι  να τους το παρέχουμε», τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σε ένδειξη αναγνώριση της προσφοράς του Διεθνούς Κέντρου «Nizami Ganjavi», για την συμφιλίωση των λαών, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε το βραβείο του «Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη» στους εκπροσώπους του,  Ismail Serageldin, πρώην αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και  Zlatko Lagumdžija, πρώην Πρωθυπουργό της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top