O "Ζορμπάς" προκαλεί προβλήματα στην Πελοπόννησο

Καταιγίδες πλήττουν τη νότια Ελλάδα

Πρώτη ανάρτηση: 2018-09-29 17:46

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο «Ζορμπάς». Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στη Νότια Πελ/νησο και ειδικότερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας, καθώς και ο υψηλός κυματισμός με την μεγάλη άνοδο της στάθμης των υδάτων, προκαλούν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα οι καταιγίδες που πλήττουν τη νότια Ελλάδα επίσης δυσκολεύουν τις μετακινήσεις καθώς σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.

H Εικόνα δείχνει τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 15:30.

Στις Σπέτσες και το Κρανίδι Αργολίδας το ύψος βροχής ξεπερνά τα 110 και 100 mm αντίστοιχα και οι καταιγίδες μετακινούνται σταδιακά προς τη Στερεά Ελλάδα.

 

Στην δορυφορική εικόνα βλέπετε τη θέση του Ξενοφώντα με το "μάτι" του να διακρίνεται στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος.

 

 

Η Εικόνα δείχνει την προβλεπόμενη θέση του κυκλώνα με την ταχύτητα και διεύθυνση των ανέμων το βράδυ του Σαββάτου 29/09 όταν οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένου της Αττικής. 



Στις παραλιακές περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωάννη Μαραμπέα ο οποίος τόνισε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος ανέφερε ότι μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν από τους παραλιακούς δρόμους τα φερτά υλικά, ενώ για τις διακοπές ρεύματος που σημειώνονται σε οικισμούς λόγω πτώσης δέντρων, είπε ότι «συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών».

Επίσης, ο δήμαρχος τονίζει ότι «μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αν υπάρχουν και σε ποια έκταση ζημιές στο αγροτικό δίκτυο».

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top