Φωτιά σε Μαραθώνα,Αρκαδία,Αχαΐα: Μάχη με τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες

Μεγάλος ο κίνδυνος για εκδήλωσε πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτης

Μάχη με τις φλόγες, κόντρα στους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν σε όλη τη χώρα έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες σε Μαραθώνα, Αρκαδία και Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Μαραθώνα η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Δικαστικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες η εικόνα ήταν καλύτερη, αν και το μέτωπο δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. 

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, όμως προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης και εθελοντές. 

Στην Αρκαδία, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά

Η φωτιά καίει πουρνάρια και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

Στην Αχαΐα πάλι, η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Λίμνης Προκοπίου και τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 05:30 το πρωί. 

Οι πυροσβέστες έδωσαν άνιση μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους για να μην περάσει η φωτιά προς το δάσος της Στροφυλιάς, ενώ λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ η αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι – Καλογριά, ώστε να προφυλαχθούν οι κάτοικοι.

Εκκενώθηκε χωριό στην Κεφαλονιά

Αίσιο τέλος είχε η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στο χωριό Ζόλα της Κεφαλονιάς. Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. 

Νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας είχαν εκκενωθεί κάποια σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού, ενώ με εντολή της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Η μεγάλη αγωνία των πυροσβεστών είναι τώρα οι τυχόν αναζωπυρώσεις από τους ανέμους που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Πέμπτη

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της επικράτειας λόγω και των ισχυρών βοριάδων. 

Σχεδόν όλη η δυτική Ελλάδα, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Κορινθία είναι «κίτρινες» στο χάρτη που εκδίδει η ΓΓΠΠ.