Καρδίτσα: Γκρέμισαν αυθαίρετη εκκλησιαστική αίθουσα

Έγινε νύχτα με την παρουσία ΜΑΤ

Στο μικρό χωριό Γελάνθη, στην Καρδίτσα,  συνεχίστηκε το κυνήγι των αυθαιρέτων από την πολεοδομία. Η κατεδάφιση που αφορούσε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της εκκλησίας, έγινε νύχτα με την παρουσία ΜΑΤ, προκαλώντας σοκ στους ηλικιωμένους κατοίκους. 

Ήταν αυθαίρετο, έγινε συντρίμμια.  Με μια μπουλντόζα και αστυνομικούς των ΜΑΤ η εκστρατεία της πολεοδομίας για την κατεδάφιση αυθαιρέτων έφτασε μέχρι το Θεσσαλικό κάμπο, στο χωριό Γελάνθη των 400 κατοίκων, ηλικιωμένοι στο σύνολό τους. Αυτή τη φορά ισοπεδώθηκε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ενορίας που τη χρησιμοποιούσαν για μνημόσυνα, κατηχητικό και θρησκευτικές ομιλίες.  

«Τα ΜΑΤ, ολόκληρη κλούβα μας έπιασαν στον ύπνο, ήρθαν πριν από τις 6 το πρωί και τη γκρέμισαν. Μαζεύτηκε εκεί όλο το χωριό τρέχοντας, κλαίγοντας, γυναίκες, γέροντες, τι να σας πω, απογοήτευση. Πικρία, πικρία!», λέει κάτοικος της περιοχής.

Την περασμένη Πέμπτη μάλιστα, αν και ηλικιωμένοι,  μπήκαν μπροστά στις μπουλντόζες για να αποτρέψουν την πρώτη απόπειρα κατεδάφισης. 

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκονταν στον περίβολο της ιστορικής εκκλησίας του χωριού, χτίσθηκε πριν από 2 χρόνια με δωρεές και προσφορές των κατοίκων. Τότε η  εκκλησιαστική επιτροπή είχε ζητήσει  και πήρε άδεια μόνο από την αρχαιολογία.  

Οι κάτοικοι του χωριού προθυμοποιήθηκαν μάλιστα να πληρώσουν το πρόστιμο από το υστέρημά τους και να νομιμοποιήσουν την αίθουσα, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.  

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top