«Όχι» για 13η φορά σε άδεια στον Νίκο Παλαιοκώστα από τον Εισαγγελέα

Ποιος είναι ο «μετρ των αποδράσεων»

Στο παραπέντε απορρίφθηκε  διήμερη άδεια στον μετρ των αποδράσεων Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών παρά την θετική γνωμοδότηση από τις φυλακές Πατρών.   

13η φορά και τυχερή, δεν γίνεται ούτε και για τον Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος έφτασε αισίως τις 13 αρνητικές αιτήσεις για χορήγηση διήμερης άδειας από τις φυλακές.  Το συμβούλιο των φυλακών της Πάτρας, έκανε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη άδεια, ο εισαγγελέας  ωστόσο, τον ξανακλείδωσε στο κελί,  λόγω τις εμπλοκής του σε κινηματογραφικές αποδράσεις. 

«Όταν επί 12 χρόνια ένας καταδικασμένος έχει δείξει άριστη και υποδειγματική διαγωγή δεν μπορείς να απορρίπτεις το ιερό αυτό δικαίωμα μόνο και μόνο για οποιοδήποτε  ποινικό παρελθόν», εξηγεί στο Star ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας.

Ο «φαντομάς», όπως  αποκαλούσαν τον Νίκο Παλαιοκώστα οι αστυνομικοί, ήταν μετρ των αποδράσεων.  Η εγκληματική του δράση ξεκίνησε με ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και τράπεζες ενώ με το πέρασμα του χρόνου κατηγορήθηκε  ακόμη και για απαγωγές, μαζί με τον αδελφό του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας έχει καταδικαστεί συνολικά σε 197 χρόνια φυλάκιση. Μετά από 12 χρόνια στη φυλακή, τυπικά πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.  

Όμως, όπως λέει ο εισαγγελέας, λόγω των αποδράσεων, παρέμεινε εκτός φυλακής 16 χρόνια και 9 μήνες, γεγονός που δεν παρέχει τα εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας. Δηλαδή υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν θα επιστρέψει. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top