Ζάκυνθος: Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στο "Ναυάγιο"

Ορατός κίνδυνος ακόμη στην περιοχή 

Από μακριά βλέπουν πια οι τουρίστες την διάσημη παραλία "Ναυάγιο" μετά την χθεσινή κατολίσθηση. Το λιμενικό απαγορεύει, μέχρι νεοτέρας, τα τουριστικά πλοία να πλησιάζουν στο σημείο, με τους τουρίστες  να δυσανασχετούν. 

Η θαλάσσια περιοχή έχει αποκλειστεί και οι τουρίστες βλέπουν την παραλία με τα κιάλια. Το μπάνιο απαγορεύεται και αρκούνται μόνο στις φωτογραφίες. 

Οι σοκαριστικές εικόνες της κατολίσθησης τρομοκράτησαν τους τουρίστες, οι οποίοι ήρθαν από μακριά για να δουν την διάσημη παραλία.

Η ώρα είναι 10:30. Στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου απ΄ όπου φεύγουν τα καραβάκια για την παραλία του Ναυαγίου κανονικά τώρα θα επικρατούσε το αδιαχώρητο, όμως δεν υπάρχει ψυχή καθώς οι περισσότεροι έχουν ακυρώσει τα δρομολόγια. 

Η περιήγηση γίνεται μόνο στις Γαλάζιες Σπηλιές, οι νέες κρατήσεις πια σταμάτησαν, ενώ σήμερα πήγαν όσοι είχαν προπληρώσει. 

Το «μπαλάκι των ευθυνών» για την κατολίσθηση στο Ναυάγιο  

Το Ναυάγιο, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του κόσμο, μαραζώνει.  Μέχρι χθες φιλοξενούσε πάμπολλους τουρίστες από κάθε άκρη της γης, σήμερα μόνο κομμάτια βράχων. Και όλα αυτά για την ανεπάρκεια των αρχών που δεν μπορούν τόσα χρόνια τώρα να λύσουν το θέμα.

«Έχουμε πάρα πολλές φορές καταδείξει ότι η παραλία του Ναυαγίου θα έπρεπε να λειτουργεί και με κανόνες λειτουργίας αλλά και με κανόνες ασφαλείας. Η απάντηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια είναι ότι θα το φροντίσουν. Είναι πραγματικά κρίμα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη  Ζάκυνθο να πρέπει να συμβεί κάτι κακό για να αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα», λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη. 

Από την περιφέρεια λένε πως μέχρι χθες είχαν «δεμένα τα χέρια». 

«Τώρα άλλαξε με τον Κλεισθένη γιατί όλες οι νησιωτικές περιφέρειες ήταν υπεύθυνες για όλα τα αντιπλημμυρικά και όλα τα έργα, οι δήμοι και η κτηματική, σε συγκεκριμένες περιοχές. Μα δεν είχαμε το δικαίωμα εμείς σε καμία των περιπτώσεων να επέμβουμε στη συγκεκριμένη περιοχή.  Τώρα περιμένουμε λοιπόν τη Δευτέρα τον κ. Λέκκα εδώ στη Ζάκυνθο και θα φτιάξουμε ένα πλάνο το πότε θα επέμβουμε εκεί. 'Εχουμε παραλάβει μια μελέτη και θέλουμε να τη χρηματοδοτήσουμε και μέσω του ΕΣΠΑ ή οτιδήποτε άλλο», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος. 

Η 34χρονη γυναίκα από την Τσεχία, η οποία τραυματίστηκε χθες όταν αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία επέβαινε με την οικογένεια της, από το τεράστιο κύμα που προκλήθηκε, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με κάταγμα στο σπόνδυλο. Ο σύζυγός και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ορατός κίνδυνος ακόμη στην περιοχή 

Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποίησαν οι λιμενικοί σε όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών, απαγορεύεται η πρόσβαση είτε από στεριά είτε από θάλασσα στην παραλία.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, υπάρχει ακόμη κίνδυνος για οποιονδήποτε πλησιάσει στο σημείο. 

Ακόμη και αυτή την ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα παραμένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους καθώς συνεχίζονται μικρές κατολισθήσεις στην παραλία.

Έρευνα θα διεξαχθεί για τα αίτια της κατολίσθησης 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθουν στην παραλία κλιμάκια του ΙΓΜΕ προκειμένου να μελετήσουν τι προκάλεσε την κατολίσθηση και εάν το Ναυάγιο θα μπορέσει να ξανανοίξει για το κοινό.
 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top