Έκλεψαν το αυτοκίνητο συναδέλφου στο Star

Ζητά τη βοήθεια όποιου γνωρίζει το οτιδήποτε

Θύμα αδίστακτων ληστών που έχουν ρημάξει τα βόρεια προάστια, κλέβοντας αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, έπεσε ένας συνάδελφος στο Star, ο οποίος ζητά τη βοήθεια, όποιου γνωρίζει οτιδήποτε, ώστε να καταφέρει να εντοπίσει το αυτοκίνητό του. 

Ήταν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν έκπληκτος ο Νικηφόρος Πανταζής, ο οποίος εργάζεται στη Διεύθυνση Προγράμματος του Star, δε βρήκε το αυτοκίνητό του στο σημείο, όπου το είχε παρκάρει στην Κηφισιά. 

Πρόκειται για ένα μαύρο Hyundai Getz με αριθμό κυκλοφορίας ΙΒΚ 7069.

(Το αυτοκίνητο που εκλάπη)

Ο Νικηφόρος έσπευσε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ ανέβασε τα στοιχεία του αυτοκινήτου που εκλάπη στο theft.gr, που είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπορεί να κοινοποιήσει κάποιος τα στοιχεία του οχήματός του σε περίπτωση κλοπής, ζητώντας τη βοήθεια των χρηστών για τον εντοπισμό του. 

Όπως είπε στο star.gr, ο αξιωματικός υπηρεσίας τον ενημέρωσε ότι οι ληστείες οχημάτων και μοτοσικλετών στην περιοχή έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. 

Τα στοιχεία άλλωστε είναι αποκαλυπτικά. Μέσα στο 2017 σε ολόκληρη τη χώρα εκλάπησαν 34.026 οχήματα, δηλαδή 7.800 περισσότερα από όσα είχαν κλαπεί το 2016 (26.180 κλοπές).

Ειδικότερα από τους δρόμους του λεκανοπεδίου το 2017 εκλάπησαν συνολικά 19.714 οχήματα -περίπου 3.395 περισσότερα από αυτά που είχαν κλαπεί τον προηγούμενο χρόνο. Από τα κλαπέντα οχήματα , τα 8.365 ήταν μοτοσικλέτες, τα 1.257 μοτοποδήλατα, ενώ εκλάπησαν 8.913 ΙΧ αυτοκίνητα.

Μάλιστα τα κλεφτρόνια έχουν εξελίξει πάρα πολύ τις τεχνικές τους και κλέβουν αυτοκίνητα ακόμα και μέσω Bluetooth, αξιοποιώντας στο έπακρο την… τεχνολογία. 

Αν κάποιος λοιπόν δει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του στο npantazis@star.gr.