"Βαρύ" το κλίμα στα σχολεία στο Mάτι: Μαθητές ξεσπιτώθηκαν και έφυγαν

Η κυβέρνηση συγκροτεί ειδική επιτροπή για την περιοχή

Πάνω από 25 οικογένειες έφυγαν από το Μάτι, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αλλάξουν σχολείο και να χάσουν τους φίλους τους. Οι ψυχολόγοι που έπρεπε να στηρίξουν τους μαθητές που έμειναν στην περιοχή, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη στα σχολεία.

Η οικογένεια της Μικαέλας νοίκιαζε σπίτι στη Ραφήνα. Το σπίτι είναι πλέον ακατοίκητο  και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν. Έτσι  η μικρή άλλαξε σχολείο και έχασε τους φίλους της 

Στο σχολείο της περιοχής οι μαθητές που κάθισαν φέτος  στη γραμμή για προσευχή είναι λιγότεροι. 

Είκοσι μαθητές λιγότεροι φοιτούν φέτος  στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας νέας Μάκρης, καθώς αναγκάστηκαν να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους.

Οι ψυχολόγοι  και οι κοινωνικοί  λειτουργοί  όμως δεν ήταν σήμερα στις θέσεις τους. 
περιμένουμε και τους ψυχολόγους κοινωνικούς λειτουργούς να βοηθήσουν τα παιδιά. Υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία στο διορισμό τους. 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Οικογένειες που θα  προσπαθήσουν να ανθίσουν μαζί με το πράσινο στο Μάτι. 

Η κυρία  Όλγα είναι μητέρα δύο παιδιών,  ενός  νήπιου κι ενός στην πέμπτη δημοτικού. Τώρα φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις της πολεμικής αεροπορίας. 

Η κυβέρνηση συγκροτεί ειδική επιτροπή για το Μάτι 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύσταση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών με επικεφαλής τον γερμανό καθηγητή Γκολντάμερ. Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της είναι διορισμένα στελέχη στον κρατικό μηχανισμό.

«Συγγνώμη ζήτησα έμπρακτα και όχι επικοινωνιακά όχι για να αντιμετωπίσω με επικοινωνιακό τρόπο την τραγωδία όταν ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και άλλων κυβερνήσεων και όχι μονάχα της δικής μου», δήλωσε σχετικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top