Αποκλειστικό: «Η γέφυρα του τρόμου» στη Θήβα

Οι Ρομά πετούν πέτρες στα οχήματα και «γδύνουν» τους οδηγούς

Η «Γέφυρα του τρόμου», βρίσκεται στη Θήβα. Πρόκειται για ένα δρόμο στο Πυρί δίπλα στον καταυλισμό των Ρομά. Οι οδηγοί δέχονται επιθέσεις με πέτρες ενώ οι κάτοικοι ζουν ένα καθημερινό μαρτύριο λόγω της εγκληματικότητας. 

Περνάς από τη γέφυρα του Πυρίου στη Θήβα και εύχεσαι να μη σου έρθει καμιά πέτρα στο παρμπρίζ. Στον καταυλισμό από κάτω έχουν βάλει φωτιά, όμως είναι μια ήρεμη μέρα, λένε οι αστυνομικοί. Σήμερα επιτέθηκαν μόνο σε ένα αυτοκίνητο..  Τα κρούσματα καθημερινά.

Οι πονηρεμένοι βάζουν ασφάλειες και κλείνουν τα παράθυρα. Όσοι δε γνωρίζουν όμως δέχονται ξαφνικά βροχή από πέτρες. Στο πλάι της γέφυρας όπου βλέπετε το νεαρό Ρομά, είναι το σημείο όπου παραμονεύουν. 

Δε χτυπούν όμως μόνο οχήματα.

Ο καταυλισμός βρίσκεται δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές. Εδώ είναι και το οπλοστάσιο τους πως καθώς υπάρχουν άφθονες πέτρες που τις μαζεύουν και τις πετάνε στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τα  σπίτια της περιοχής θυμίζουν κλουβιά. Αγκαθωτά πλέγματα και κάγκελα που δεν αφήνουν ούτε μια τρύπα ξέφραγη. Οι κάτοικοι αισθάνονται φυλακισμένοι μέσα στις ιδιοκτησίες τους.  

Ζητούν τη μετακίνηση του καταυλισμού, ώστε και οι ίδιοι να ηρεμήσουν και οι Ρομά να ζουν σε καλύτερες συνθήκες.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top