"Κοράκια" πάνω από τα ακίνητα στο Μάτι

Η αγορά της ντροπής

Επιτήδειοι πλησιάζουν πυρόπληκτους και τους ζητούν να αγοράσουν τα καμένα σπίτια με τα οικόπεδα τους στο Μάτι «κοψοχρονιά». Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τριγυρνούν σαν τα κοράκια πάνω από την λεία τους. Ορμούν στα κατεστραμμένα σπίτια και οικόπεδα των πυρόπληκτων στο Μάτι και προσπαθούν να τα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο κύριος Δημήτρης Φάβρος είναι μεσίτης στην περιοχή και γίνεται ο καθημερινός αποδέκτης των προτάσεων αγοράς της ντροπής από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. 

«Ακόμη και από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, την ώρα που μετρούσαμε νεκρούς τα κοράκια όρμηξαν στους πληγωμένους από την φωτιά κατοίκους», λέει.

Το τέρας της γραφειοκρατίας έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στους κατοίκους που κοιτούν με απόγνωση ό,τι έχει απομείνει από το σπιτικό τους. 

Σε διάφορα σημεία στο Μάτι βρήκαμε κολλημένα  χαρτιά που με άπταιστα Ελληνικά ζητούν από τους κατοίκους να ανακυκλώσουν ό,τι έχει απομείνει από την περιουσία  τους. Με το αζημίωτο βέβαια. 

Το μήνυμα συμπαράστασης στους μισογκρεμισμένους τοίχους δεν συγκινεί τους επιτήδειους οι οποίοι πατούν επί πτωμάτων για να πλουτίσουν.

Παρά τις δυσκολίες, Ματιώτες οι οποίοι αν και είχαν αποφασίσει να πουλήσουν μετά την καταστροφή θα παραμείνουν στην περιοχή τους για να την ξαναφτιάξουν και να την κάνουν επίγειο παράδεισο.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top