Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Eντολή εκκένωσης οικισμών

Ένα σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πρώτη δημοσίευση 12/08/2018 16:06

Η κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ήταν η πρώτη που βρέθηκε μέσα στο άδειο Κοντοδεσπότι. Δείτε στο video τη στιγμή που δίνεται η εντολή εκκένωσης από τους πυροσβέστες.

 

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων-Mεσσαπίων στην Εύβοια.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη καθώς ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της.

Πλέον, στο σημείο επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη τύπου Canadair και δύο πετζετέλ.

Οι Αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των οικισμός Κοντοδεσπότι και Σταυρός ωστόσο ένα σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού Κοντοδεσπότι (250-300 κάτοικοι) έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή με ασφάλεια. Όπως συμπλήρωσε, η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

Οι Αρχές εκκενώνουν τη Μονή της Παναγίας Αγαλιώτισσας που βρίσκεται νότια από το Κοντοδεσπότι, ενώ ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων σε νεότερη επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΙ, είπε πως το χωριό Κοντοδεσπότι έχει περικυκλωθεί στα 3/4 του,

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Παράλληλα, διεκόπη προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Λόγω της διακοπής κυκλοφορίας ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στο λιμάνι της Αιδηψού.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνης - Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς στον Άγιο Κωνσταντίνο.

(Φωτογραφίες από evianews.gr)