Δυο νεκροί από τον ιό του «Δυτικού Νείλου» - Πώς μεταδίδεται η νόσος

Ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα

Δύο άτομα άνω των 80 ετών, κάτοικοι αστικών περιοχών της Δυτικής Αττικής, είναι τα πρώτα θύματα για τη φετινή περίοδο του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την "Καθημερινή", με τα κρούσματα να είναι ολοένα και αυξανόμενα. Η νόσος μεταδίδεται από το τσίμπημα του κουνουπιού και μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στην εντατική.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του Αυγούστου και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ φοβούνται ότι τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου θα αυξηθούν σημαντικά αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται έξαρση των τσιμπημάτων από μολυσμένα κουνούπια, άρα και της ασθένειας.

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τη χώρα μας αφού είναι στη 2η θέση μετά την Ιταλία στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η ασθένεια είναι ύπουλη και ήδη 53 συνάνθρωποί μας έχουν νοσήσει, 8 νοσηλεύονται σε θάλαμο κάποιου νοσοκομείου, 4 στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ 2 έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η νόσος ξεκινά από τα άγρια πτηνά που μολύνουν τα κουνούπια και στη συνέχεια μολύνεται ο άνθρωπος από το τσίμπημα. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά μιας ίωσης όμως σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούν σε εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο ή ειδική θεραπεία και σε βαριές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η νοσηλεία.