Τα «μαζεύει» ο Ζάεφ για Ρώσους διπλωμάτες και Έλληνες επιχειρηματίες

«Ανεπίσημες μαρτυρίες, δεν υπάρχει λόγος να σταλούν έγγραφα στην Αθήνα»

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με τις καταγγελίες του Ζόραν Ζάεφ

Αλλαγή 180 μοιρών επιχείρησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, όσον αφορά στις καταγγελίες του για δράση Ελλήνων επιχειρηματιών, φίλα προσκείμενων στη Ρωσία, που πλήρωσαν Σκοπιανούς για να προκαλέσουν βίαια επεισόδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζάεφ:Έλληνες επιχειρηματίες πλήρωσαν Σκοπιανούς υποκινώντας βίαια επεισόδια

Μετά από την έντονη αντίδραση της Μόσχας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προσπάθησε να… «μαζέψει» όσα είχε ισχυριστεί σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News, λέγοντας ότι οι μαρτυρίες ανθρώπων που ανέφεραν ότι υπήρξε χρηματοδότηση από Έλληνες επιχειρηματίες για την υποκίνηση διαμαρτυριών στη γειτονική χώρα δεν έχουν καταγραφεί κι είναι από συνομιλίες με την αστυνομία. 

«Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικούς έξω από το κοινοβούλιο. Αναφέρθηκα σε αυτές προκειμένου να στείλω το μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθεί η φιλία και όχι για να δημιουργηθεί πεδίο εχθρότητας», είπε ο κ. Ζάεφ και κατέληξε:

«Η “Μακεδονία” έχει δείξει ήδη το παράδειγμα της δημιουργίας καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρωσίας».

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές μέρες ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του είχε πει πως Έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία «πληρώνουν από 13.000 έως 21.000 ευρώ σε πολίτες της πΓΔΜ για να προκαλέσουν βίαια επεισόδια πριν το δημοψήφισμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top