Μεθυσμένοι τουρίστες επιτίθενται σε γιατρούς στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Ο μοναδικός φύλακας εκτελεί και χρέη θυρωρού

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το νοσοκομείο της Ζακύνθου. Γιατροί και νοσηλευτές φοβούνται για τη ζωή τους και περιγράφουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις επιθέσεις που δέχονται από νεαρούς, που φτάνουν στα επείγοντα μεθυσμένοι και υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Χορεύουν και πίνουν μέχρι τελικής πτώσης. Πέφτουν από τις γουρούνες, κόβονται με μπουκάλια και αναζητούν υποκατάστατα ναρκωτικών. Οι ξένοι τουρίστες στο Λαγανά Ζακύνθου έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου του νησιού. 

Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, ο μοναδικός φύλακας εκτελεί και χρέη θυρωρού. Σηκώνει τα τηλέφωνα τις βραδινές ώρες και το νοσοκομείο μένει ακάλυπτο από φύλαξη. 

Τα επείγοντα του νοσοκομείου Ζακύνθου δέχονται περίπου 100 άτομα τη μέρα.  Συνήθως εργάζονται δύο γιατροί στο παθολογικό και το χειρουργικό τμήμα και ένας νοσηλευτής. Σχεδόν καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τη βιαιότητα των τουριστών. ‘Άλλοτε απειλούν να τους σκοτώσουν , άλλοτε προκαλούν ζημιές και φθορές στο κτίριο. Πρόσφατα ένας τουρίστας αποπειράθηκε να κλέψει τον ασθενοφόρο,  ενώ ένας άλλος έβαλε φωτιά στα σεντόνια του κρεβατιού του. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έχει γίνει αίτημα  στο Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη της ασφάλειας του νοσοκομείου ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, ενώ πλέον υπάρχει στο τμήμα βιβλίο καταγραφής συμβάντων και βανδαλισμών. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top