Χαλκιδική: Το βαρύ πυροβολικό του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα 

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων σε πολυτελή ξενοδοχεία

Xαλκιδική σημαίνει δαντελένιες παράλιες, δεκάδες γαλάζιες σημαίες που πιστοποιούν πεντακάθαρα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές και πανέμορφα πευκοδάση που προσφέρουν όαση δροσιάς μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εξάλλου όπως είναι γνωστό σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

Η Χαλκιδική αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Την περίοδο της κρίσης μάλιστα, φάνηκε η αυξανομένη δυναμική της με επενδύσεις που έγιναν για την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία προσελκύουν υψηλής ποιότητας τουρισμό, γεγονός που προσδίδει κύρος στην περιοχή, διατηρεί ακμάια την οικονομία του νομού, αλλά στηρίζει και δεκάδες  επαγγελματικούς κλάδους πανελλαδικά.

Σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων Χαλκιδικής, τουλάχιστον το 40% του ΑΕΠ στον νομό προέρχεται από τον τουρισμό, στοιχείο που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη του κλάδου και κατά συνέπεια της οικονομίας.

Στην Καλύβα, στο δεύτερο πόδι έχει χτιστεί ένα ολόκληρο χωριό. Το “Blue Lagoon Princess” άνοιξε το καλοκαίρι του 2015 και φέτος τοn Μάιο άνοιξε το «Blue Lagoon Palas” που δέχεται αποκλειστικά ενήλικες πελάτες.
 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top