H Alfa Romeo Giulia παίρνει το ένα βραβείο πίσω από το άλλο

Ποια μοντέλα είδαν οι τυχεροί που πήγαν στην εκδήλωση

Alfa romeo Giulia

 

Η Alfa Romeo Giulia κέρδισε την 25η έκδοση του Compasso d'Oro ADI, του πιο σημαντικού βραβείου σχεδιασμού παγκοσμίως. Το βραβείο Compasso d'Oro ADI - το οποίο δημιουργήθηκε το 1954 - απονέμεται με βάση την προεπιλογή που κάνει η ADI (Italian Industrial Design Association) Osservatorio Permanente del Design, που αποτελείται από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σχεδιαστών, κριτικών, ιστορικών και από ειδικευμένους δημοσιογράφους, που εργάζονται συνεχώς κάθε χρόνο, για τη συλλογή πληροφοριών και την αξιολόγηση των καλύτερων προϊόντων. Το πολύτιμο βραβείο δόθηκε στο Castello Sforzesco - Cortile della Rocchetta στο Μιλάνο, όπου το κοινό θαύμασε μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, το πιο ισχυρό street-law sedan που δημιουργήθηκε ποτέ από την Alfa Romeo, μαζί με μια 4C Spider "Italia" Special Edition.

Η πρώτη εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα V6 BiTurbo που παράγει 510 hp και 600 Nm, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ικανό να επιταχύνει από 0 έως 100 km / h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Ο λόγος βάρους/ισχύος είναι στην κορυφή της κατηγορίας με 2,99 kg / hp και επιτυγχάνεται από την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, στην οροφή, το καπό, τον άξονα μετάδοσης, το μπροστινό πλέγμα, τον πίσω διαχύτη.

Μια 4C Spider "Italia" εμφανίστηκε δίπλα στην Giulia. Αυτή η ειδική έκδοση φέρει το αμάξωμα Misano Blue, με γυαλιστερό μαύρο ένθετο πλέγμα στον προφυλακτήρα, αποκλειστικά για τα 108 αυτοκίνητα αυτής της συλλογής. Στο εξωτερικό, τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τους θρυλικούς πεντάκτινους τροχούς Alfa Romeo, 18 ιντσών μπροστά και 19 ιντσών πίσω με τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων, που δένουν αρμονικά με τη ραφή στα καθίσματα, το ταμπλό, το τιμόνι και τα πάνελ των θυρών. Στο πλάι, πίσω από τις πόρτες, υπάρχει ένα αποκλειστικό αυτοκόλλητο "Spider Italia" με τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας. Η έκδοση Spider "Italia" της 4C, περιλαμβάνει ακόμα, ακροσωλήνια εξάτμισης τιτανίου Akrapovič - διπλής λειτουργίας-  με κάλυμμα από ανθρακόνημα. Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται από το ηχοσύστημα Alpine Premium Hi-Fi, με subwoofer, αριθμημένο σήμα και αλουμινένια πλακέτα “Italia”, στην κεντρική κονσόλα.

 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top