H «Γιώτης» εξαγόρασε γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία

Η «Στάμου» δυναμώνει την παρουσία της εταιρείας στον κλάδο των γαλακτοβιομη

Η Γιώτης ενισχύει τη θέση της στην αγορά - Εξαγόρασε τη "Στάμου"

Στην αγορά της γαλακτοβιομηχανίας «Στάμου» προχώρησε η «Γιώτης».
 
Η συμφωνία ανοίγει νέο ορίζοντα για την ιστορική βιομηχανία, η οποία μπαίνει (έμμεσα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση) στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη «Γιώτης», δε θα γίνει απορρόφηση της εταιρείας και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα.

Άλλωστε, η «Στάμου», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964, έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει δημιουργήσει το δικό της πιστό κοινό.

Η εταιρεία παραλαμβάνει το γάλα με δικά της βυτία από συγκεκριμένες κτηνοτροφικές μονάδες στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας και Αττικής, ενώ διατηρεί έξι δικά της καταστήματα στην Αττική και προμηθεύει σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα της.

Η «Γιώτης» ξεκαθάρισε στο star.gr ότι δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στα καταστήματα της «Στάμου», ενώ θα διατηρηθεί και το προσωπικό στο σύνολό του.

Όσον αφορά τον νέο ορίζοντα που ανοίγεται, από το πάντρεμα μιας εταιρείας με μεγάλη εμπειρία στα νωπά γαλακτομικά προϊόντα και μια εταιρεία με μεγάλη τεχνογνωσία σε επιδόρπια, βρεφικές τροφές, κλπ., από τη «Γιώτης» τονίζουν ότι το λανσάρισμα νέων προϊόντων δεν είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως στην πορεία θα υπάρξουν συνέργειες και νέα, καινοτόμα προϊόντα.

Μάλιστα, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς τονίζουν στο star.gr, τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται… πεδίο λαμπρό στο κομμάτι του κατσικίσιου γάλακτος και των παραγώγων του (γιαούρτια, βρεφικά γάλατα, επιδόρπια), καθώς ολοένα και μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό στρέφεται σε αυτή την επιλογή.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top