«Death Note»: Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το επικίνδυνο παιχνίδι

Η δημοτικότητα του σε πολλές χώρες έχει προκαλέσει την αντίδραση των αρχών

Φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, βίας, αλλά και μια δολοφονία φαίνεται πως είναι τα αποτελέσματα της δημοτικότητας μιας σειράς κινουμένων σχεδίων από την Ιαπωνία, με τίτλο «Death Note»

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου με επείγουσα ανακοίνωση ζητά από γονείς και καθηγητές να ενημερωθούν άμεσα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Το «Death Note» είναι ένα anime, μια σειρά Ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων.Ξεκίνησε από κομικ και ενέπνευσε ταινίες, μυθιστορήματα, βιντεοπαιχνίδια.

Ο ήρωας μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε αρκεί να γράψει το όνομά του στο τετράδιο και να σκέφτεται το πρόσωπό του.

Η δημοτικότητα του παιχνιδιού σε πολλές χώρες, προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς βρέθηκαν τετράδια μαθητών με τον τίτλο «Death Note».Μέσα είχαν γραμμένα ονόματα καθηγητών και συμμαθητών τους .

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου με επείγουσα ανακοίνωση, εφιστά την προσοχή και ζητά από γονείς και καθηγητές να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τους μαθητές.

Στο Βέλγιο, ένας άντρας δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το κινούμενο σχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top