«Πνίγεται» στα σκουπίδια η Αθήνα - Πότε επαναλειτουργεί ο ΧΥΤΑ Φυλής

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που έχουν στοιβαχτεί στους δρόμους

Τραγική είναι η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Αθήνας που «πνίγονται» από τόνους σκουπιδιών για δεύτερη εβδομάδα.

Αιτία; O ΧΥΤΑ Φυλής που παραμένει κλειστός μετά από ρήγμα που δημιουργήθηκε στο τελευταίο του κομμάτι με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Συνολικά 66 Δήμοι της Αττικής έχουν «φράξει» από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, ενώ τα απορριμματοφόρα έχουν σταματήσει τις αποκομιδές.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

 

Την Πέμπτη αναμένεται να έχει αποκασταθεί πλήρως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Σύμφωνα με τον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος νομού Αττικής) ο ΧΥΤΑ έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί εν μέρει.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος «έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ:

 

«Άνθρωποι, σχεδιασμοί και υποδομές δοκιμάζονται αυτή τήν ώρα και κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι ότι η πρωτεύουσα θα μπορέσει για πολύ ακόμα να αντιμετωπίζει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες το πρόβλημα, για το οποίο δεν είναι υπεύθυνη και βεβαίως δεν μπορεί να δώσει λύση» δήλωσε ο  δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε ανακοίνωση του.

Από την πλευρά της η περιφέρεια Αττικής ανέφερε πως σε σημεία μεγάλου υγειονομικού ενδιαφερόντων όπως νοσοκομεία και κλινικές η αποκομιδή γίνεται κανονικά.