"Πνίγηκαν" στα σκουπίδια οι γειτονιές της Αθήνας

Ρήγμα στο τελευταίο κομμάτι του ΧΥΤΑ που μπορεί να δεχθεί σκουπίδια

Βουνά σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αττικής και  σε συνδυασμό με τη βροχή, αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ένα ρήγμα στο τελευταίο κομμάτι του ΧΥΤΑ, που μπορεί να δεχθεί απορρίμματα,  προκαλεί ασφυξία στις γειτονιές της πρωτεύουσας.

2500 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων στοιβάζονται στους δρόμους κάθε μέρα καθώς  το τελευταίο κομμάτι στον Χυτά της Φιλής, που μπορεί να δεχθεί σκουπίδια,  υπέστη ρήγμα.

Ρήγμα στο τελευταίο κομμάτι του ΧΥΤΑ που μπορεί να δεχθεί σκουπίδια

Το νέο κομμάτι άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο  Σεπτέμβριο  και σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα έχει κορεστεί σε ένα χρόνο. Δηλαδή τον Ιούλιο του '19  δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια. Εναλλακτική  λύση για τα απορρίμματα της Αττικής εξακολουθεί να μην υπάρχει αφού η χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ καθυστερεί.

Επίθεση Πατούλη σε Δούρου για τα σκουπίδια

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξαπέλυσε επίθεση  στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για τις εικόνες με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνό στους κάδους.

2.500 τόνοι σκουπιδιών στοιβάζονται καθημερινά στους δρόμους

Εδώ και μια εβδομάδα στους δρόμους της Αττικής οι κάδοι σκουπιδιών υπερχειλίζουν, ενώ η βροχή  δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.  Από τους 5000 χιλιάδες τόνους που είναι τα συνολικά απορρίμματα που παράγει καθημερινά η Αττική, μόνο τα μισά μπορούν να   μεταφερθούν  στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Σχιστού και στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής  στη Φυλή  

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ΧΥΤΑ έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top