Απίστευτο: Αpplication μεταφράζει το κλάμα του μωρού!

Φοιτητές του ΑΠΘ είναι οι δημιουργοί του

Απίστευτο: Αpplication μεταφράζει το κλάμα του μωρού!

Λύση στο πρόβλημα πολλών γονεών παγκοσμίως έρχονται να δώσουν τρεις τεταρτοετείς Έλληνες φοιτητές του ΑΠΘ και αυτή ακούει στο όνομα «ICry2Talk». Πρόκειται για μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αναλύσει το κλάμα του μωρού και να το ερμηνεύσει με κατανοητό τρόπο για τους γονείς. Μάλιστα ο Ιάσων Χατζηκώστας, και τα άλλα μέλη της ομάδας, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Κίνα. 

Πόσες φορές δεν απελπίζεται η μαμά, όταν κλαεί το μωρό της και δεν ξέρει τι φταίει! «Μα γιατί κλαίει πάλι το μωρό; Τι του συμβαίνει;».  Το νέο  application χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να μεταφράσει το κλάμα του μωρού και να σας δώσει την απάντηση. 

Η εφαρμογή, μέσω μιας βάσης δεδομένων από χιλιάδες κλάματα μωρών , αποκρυπτογραφεί μέσω αλγορίθμων της τεχνητής νοημοσύνης το κλάμα του μωρού σας. Έτσι ξέρετε αν πεινάει, πονάει ή αν ακόμα θέλει να του αλλάξετε την πάνα του. Μάλιστα το «ICry2Talk», χαρακτηρίζεται ως πολύ αξιόπιστο από γιατρούς που έχουν κληθεί να το ελέγξουν.

Το star.gr επικοινώνησε με την Αναστασία Ντράχα, μία εκ των δημιουργών αυτή της καινοτόμου εφαρμογής. Η Αναστασία μαζί με τους συμφοιτητές της Ανδρέα Λουτζίδη και Ιάσωνα Χατζηκώστα, εμπνευσμένοι από τον καθηγητή τους  Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, κατάφεραν με πολλή δουλειά και μεράκι να «φτιάξουν» το καινοτόμο application. 

Η ομάδα του «ICry2Talk» συμμετείχε τον περασμένο Ιούλιο και στον Παγκόσμιο Τελικό "Imagine Cup 2018" της Μicrosofl που έγινε το Σιάτλ, όπου συναγωνίστηκαν 40 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ενά τεράστιο μπράβο σε αυτά τα τρία νέα παιδιά που με πείσμα, αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουν διαφημίζουν την χώρα μας παγκοσμίως με τον καλύτερο τρόπο. 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top