Ψαράδες: "Βρείτε λύση για τις τράτες γιατί χανόμαστε"

Τεράστια η ζημιά από τις τράτες στον βυθό

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι παράκτιοι αλιείς που βλέπουν τα δίχτυα τους άδεια. Όπως λένε οι μηχανότρατες, έχουν σαρώσει το βυθό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ψάρι ούτε για δείγμα.

Ο Έκτορας είναι  ένας από τους 34.000 παράκτιους αλιείς που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Και όμως το μεροκάματο όπως λέει  το στερούν  τα 276 σκάφη μηχανότρατας και  220 ψαράδες βιτζότρατας.

Καθημερινή είναι η αγωνία των παράκτιων αλιέων στον Κορινθιακό κόλπο που βλέπουν τα δίχτυα τους να είναι άδεια από ψάρια εξαιτίας της υπεραλίευσης  από τις μηχανότρατες.

Τα πρόσωπά τους μαρτυρούν την απογοήτευσή τους.

Δείτε στην πραγματικότητα τι συμβαίνει στον βυθό των θαλασσών από τις μηχανότρατες. Κάμερα έχει τοποθετηθεί στο καλάθι. Καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες  τόσο από τον βυθό που τον οργώνει,  καταστρέφοντας κάθε μορφή  ζωής, όσο και από τα ψάρια που τα σαρώνει στο πέρασμά της.

Δείτε όμως και την ζημιά που κάνουν οι πόρτες της μηχανότρατας του μηχανισμού δηλαδή που κρατά στο βυθό το καλάθι. Το καλάθι που έχει μέγεθος όσο η μεγάλη περιοχή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενώ το άνοιγμα που κάνουν οι πόρτες είναι σαν πολυκατοικία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top