Άμφισσα: Οργή και πόνος στην κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας

Έγινε η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία της στον καταυλισμό

Πρώτη δημοσίευση 10:35
Το οπτικοακουστικό υλικό είναι από τον απεσταλμένο δημοσιογράφο του STAR στην Άμφισσα, Γιάννη Σωτηρόπουλο

Τον πόνο για τον θάνατο της 13χρονης ρομά στην Άμφισσα δεν μπορεί να καταλαγιάσει ούτε η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία της. Το λευκό φέρετρο της Γιαννούλας συνόδευσε όλος ο καταυλισμός της Άμφισσας, λέγοντας το "τελευταίο αντίο"  στο κορίτσι με μουσική, όπως συνηθίζουν να κάνουν στις κηδείες οι Ρομά. Τραγική φιγούρα η μάνα της, η οποία υποβασταζόμενη, συνόδευε το παιδί της στην τελευταία του κατοικία. 

Την ίδια ώρα, η οργή ξεχειλίζει για το κορίτσι που έχασε τη ζωή του την ώρα που έπαιζε στον καταυλισμό, από αδέσποτη σφαίρα που έριξε ο 34χρονος άφαντος δράστης. "Καταραμένε" φώναζε ο κόσμος. 

Ομόφυλοι της 13χρονης από τον καταυλισμό όπου διέμενε ζητά την άμεση σύλληψή του. Η πόλη μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς Ρομά έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας.

Επεισόδια μετά την κηδεία

Αμέσως μετά την κηδεία, ορισμένοι βγήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν με λάστιχα και ξύλα την περιφερειακή οδό. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στον δρόμο, αποκλείοντας και τα δύο ρεύματα.  Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ έχουν διακόψει και την κυκλοφορία αρκετά μέτρα πριν το σημείο όπου εξελίσσονται τα γεγονότα. 

Έγινε η πρώτη σύλληψη

Συνελήφθη ένας 40χρονος Αλβανός για τη δολοφονία της 13χρονης, ο οποίος επέβαινε στο αγροτικό αυτοκίνητο μαζί με τον δολοφόνο του παιδιού, που έχει εξαφανιστεί. 

Ο 40χρονος έδωσε στοιχεία τόσο για το πώς έγινε το περιστατικό και κατέληξαν να ρίχνουν με το όπλο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η 13χρονη, όσο και για το πού ίσως βρίσκεται ο 34χρονος δολοφόνος. 

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος δράστης εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δολοφονία και αν και η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει. 

Η συγκέντρωση των πολιτών

Η συγκέντρωση των πολιτών που είχε ανακοινωθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πραγματοποιήθηκε - ενώ οι Ρομά αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία της Άμφισσας απειλώντας «να πάρουν δηλαδή το νόμο στα χέρια τους για να συλλάβουν το δράστη».

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα σημεία για να συλλάβουν το δράστη, ωστόσο όμως σημειώνουν πως ο δράστης ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή και τα βουνά που την περικλείουν, όπως και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παραμείνει για λίγο διάστημα κρυμμένος, με αποτέλεσμα να είναι οι έρευνες άκαρπες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων το STAR εδώ