Τα διπλάσια χρήματα έδινε στην Ωνάση ο Εμίρης του Κατάρ για τον Σκορπιό

Η Αθηνά φέρεται να επέλεξε τον Ρώσο κροίσο, γιατί ήταν φίλη με την κόρη του, Εκατερίνα

Τον Σκορπιό εκτός από τον Ριμπολόβλεφ είχε βάλει στο μάτι και ο πρώην εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι. Έγινε σκληρό παζάρι και παρότι ο Εμίρης έδινε τα διπλάσια χρήματα, η Αθηνά Ωνάση φέρεται να επέλεξε τον Ρώσο κροίσο γιατί ήταν φίλη με την κόρη του, Εκατερίνα.

Δύο βαθύπλουτοι μνηστήρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους για ένα κομμάτι από τον μύθο!

Μετά από διαπραγματεύσεις ετών η Αθηνά Ωνάση έδωσε τον Σκορπιό στο Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ αντί 100 εκατ. δολαρίων. Απέρριψε, όπως γράφτηκε, την αστρονομική και διπλάσια προσφορά από τον τότε Εμίρη του Κατάρ Αλ Θάνι.

Η αγάπη του Εμίρη για τη χώρα είναι γνωστή. Έχει προσθέσει στην αμύθητη περιουσία του ελληνικά νησιά όμως ως δηλωμένος λάτρης του Ιονίου ποθούσε διακαώς τη γη των Ωνάσηδων. Δεν υπολόγισε ωστόσο τι συνέδεε την Αθηνά με την Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

Με βεβαιότητα κανείς δεν ξέρει ποιος τελικά έδωσε τα περισσότερα κι αν έπαιξε ρόλο η φιλία. Όσοι γνωρίζουν την Αθηνά λένε πως σε ένα πράγμα μοιάζει απόλυτα με τον παππού της. Μπροστά στα χρήματα δε χωρούν συναισθηματισμοί.

Παρότι η διαθήκη του αείμνηστου Αριστοτέλη Ωνάση απαγόρευε οποιαδήποτε αγοραπωλησία οι δικηγόροι της χρυσής κληρονόμου βρήκαν τη φόρμουλα. Το νησί πέρασε στον Ρώσο κροίσο το 2013.