Αθήνα, Μύκονος και Φηρά στις top προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Trivago σε έρευνα της δείχνει ακόμα και το κόστος των διακοπών για την ελληνική οικογένεια

H Σκιάθος, η Πράγα και τα Χανιά είναι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί φέτος το καλοκαίρι για τους Έλληνες, ενώ η χώρα της Μυκόνου, η Αθήνα και τα Φηρά για τους ξένους επισκέπτες. Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Trivago σε έρευνα της δείχνει ακόμα και το κόστος των διακοπών για την ελληνική οικογένεια.

Η Αθήνα κερδίζει φέτος το στοίχημα του τουρισμού σε ότι αφορά τουλάχιστον τους ξένους επισκέπτες. «Ο καλύτερος προορισμός, φιλικό περιβάλλον, εξαίρετοι άνθρωποι». «Τα μουσεία αλλά και οι παραλίες της Αττικής μας έχουν κερδίσει»

«Είμαστε ανταγωνιστικοί πολύ πια. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα οι ξένοι από τις τιμές των άλλων κρατών, των άλλων μεγάλων πόλεων» εξηγεί η Βάσια Καρρά, ιδιοκτήτρια καταστήματος τροφίμων.

Η χώρα της Σκιάθου, η Πάργα και τα Χανιά είναι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί για τους Έλληνες, ενώ η χώρα της Μυκόνου, η Αθήνα και τα Φηρά είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν από τους ξένους επισκέπτες.

Η Αττική έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό τουριστών και κυρίως το κέντρο της Αθήνας. Οι επισκέπτες δε βλέπουν πλέον την πόλη σαν απλά ένα σταθμό μετεπιβίβασης αλλά μένουν εδώ και περνούν τέλεια.

Οι γαλάζιες παραλίες πόλος έλξης των ξένων επισκεπτών

Το γαλάζιο της θάλασσας κερδίζει όλο και περισσότερους ξένους επισκέπτες.

Όσο για τη διαμονή, για τον Έλληνα δε φαίνεται να ξεπερνά τις 6 ημέρες το πολύ. Το κόστος θα φτάσει τα 195 ευρώ ανά βραδιά + 15% σε σχέση με πέρυσι.