Hμερίδα για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Ενθαρρυντικά εμφανίζονται τα στοιχεία για την μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα

Αν και τα στοιχεία για το κάπνισμα δείχνουν μικρή μείωση της επιδημίας, τρία εκατομμύρια Έλληνες, άνω των 15 ετών, καπνίζουν κάθε μέρα. 

Ενθαρρυντικά εμφανίζονται τα στοιχεία για την μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα, με το σύνολο των καπνιστών να πέφτει κατά 9  ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του καπνίσματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κύριος Μπεχράκης απένειμε τιμητική πλακέτα  στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τη μακροχρόνια συνεισφορά της στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δράσεων “Smoke Free Greece”, που πραγματοποιούνται στα σχολεία για την πρόληψη του καπνίσματος.

Όπως είπε η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της:

«Να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου έχετε δώσει να συμμετέχω σε αυτή την πανελλαδική προσπάθεια που κάνετε για την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το κάπνισμα. Είναι λογικό και σωστό ότι πρέπει να ξεκινάμε από τα παιδιά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης το νέο τετράδιο «Μαθαίνω να μην καπνίζω». Μέσα από εικόνες και κείμενα τα παιδιά με τρόπο απλό και ευχάριστο, παίρνουν θετικά μηνύματα για τη ζωή.

Το τετράδιο εκτυπώθηκε σε 160.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν από τα ΕΛΤΑ σε μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top