Υπόθεση Λέρου: Ο μεγάλος γιος της οικογένειας μιλά για το ξύλο και την κακοποίηση

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση»

H υπόθεση της Λέρου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της φρικτής κακοποίησης, ο μεγάλος γιος του ζευγαριού σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει το καθεστώς τρόμου στο οποίο ζούσαν ο ίδιος και τα αδέρφια του.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος αδελφός ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει ελαφράς μορφής νοητική υστέρηση. Είναι αυτός που είχε καταφέρει να φύγει από το σπίτι της φρίκης.

Ο ίδιος αποκάλυψε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε μέχρι τα 23 χρόνια του.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, εκείνος μαζί με τον αδερφό του που έχει επίσης νοητική υστέρηση, έτρωγαν το περισσότερο ξύλο από τον πατέρα τους.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία».

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο».

Η μητέρα του είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό, τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε», λέει.

Δεν γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση ο μεγάλος αδερφός

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή. Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Παρέμβαση Θεανώς Φωτίου για την υπόθεση Λέρου

«Σύντομα θα φτιάξουμε ένα μηχανισμό που οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή και κακοποίησης. Θα συνδέεται ηλεκτρονικά με το ΕΚΑ»,  υπογράμμισε η κ. Φωτίου προσθέτοντας ότι: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φτιάχνουμε 100 κέντρα στήριξης της οικογένειας όπου και θα προσληφθούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι και θα είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα Κέντρα Κοινότητας ή στους Δήμους. Θα παρέχονται δωρεάν συμβουλές στήριξης της οικογένειας».

Στην αναδοχή θα υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού κάθε μήνα είπε αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα ενώ όπως διευκρίνισε 10.000 είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί σε όλη την Ελλάδα.