Άστατος ο καιρός του Σαββάτου: Έως και 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Πού περιμένουμε ασθενείς τοπικές βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Σήμερα Σάββατο, στο Αιγαίο και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρότερες και πιθανώς να συνοδεύονται από καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 έως 31, στα νότια από 18 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 29 και στην Κρήτη από 16 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, και το μεσημέρι και απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μακεδονία, Θράκη

 

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεονωμένε ςκαταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως των βορειοότερων περιοχών.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Πρόγνωση καιρού: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Πρόγνωση καιρού: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.