Αυτοψία Star: Σε γκέτο μετατρέπεται η οδός Αγίας Άννης στο κέντρο της Αθήνας

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες

Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες στην οδό Αγίας Άννης στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο κατασκηνώνουν Ρομά οι οποίοι  απειλούν και προκαλούν όποιον τους ενοχλήσει. Ο άτυπος καταυλισμός όπως λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής τείνει να γίνει... γκέτο.

Πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του ο υπάλληλος της μεταφορικής, το ρεπορτάζ  επιβεβαιώνεται. Ο νεαρός Ρομά που βλέπετε σπινιάρει με το αμάξι και μας απειλεί επειδή καταγράφουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Αγίας Άννης. Οι απειλές συνεχίστηκαν όταν η κάμερα δεν έγραφε.

Απειλές και εικόνες που θυμίζουν χώρα του τρίτου κόσμου. Μια γυναίκα πλένεται στον πυροσβεστικό κρουνό.   Παιδάκια που παίζουν μες στις λάσπες δίπλα από εκεί που περνούν οι νταλίκες. Γωνιές του δρόμου που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Μπορεί να θυμίζει ταινία του Κουστουρίτσα, όμως είναι μια καθημερινή εικόνα στην οδό Αγίας Άννης.

Ένα περιπολικό καταφθάνει. Όμως γρήγορα κάνει αναστροφή και φεύγει.

Οι επαγγελματίες στην Αγίας Άννης μας λένε ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτερεύει, ενώ ο πραγματικός τους φόβος είναι μήπως το σημείο μετατραπεί τελικά σε γκέτο.

Το ρεπορτάζ που κάναμε όπως μας είπαν οι επιχειρηματίες, σημαίνει ότι θα δεχθούν μπαράζ απειλών τις επόμενες μέρες. Όμως λένε ότι είναι διατεθειμένοι να το υποστούν προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top