Eιδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Έξαρση της βίας στην κοινωνία

H τραγωδία στα Τρίκαλα ήρθε να προστεθεί στα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο μέσα σε μόλις λίγους μήνες. Σε αρκετές περιπτώσεις οι θύτες πάσχουν από κάποια ψυχική νόσο και δεν λαμβάνουν την αγωγή που έπρεπε. Εγκληματολόγοι και ψυχίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

15 Μαρτίου 2018. Σε δολοφονικό αμόκ ένας 52χρονος κατακρεουργεί τη σύντροφο του με 25 ψαλιδιές στη μπανιέρα του σπιτιού τους στη Σταμάτα. Ο δολοφόνος από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού φωνάζει πως τη σκότωσε γιατί είδε στο πρόσωπο της το διάολο. Ακόμη και οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

 «Όποιος ισχυριστεί ότι η κρίση δεν έχει φέρει αύξηση της βίας είναι ή ψεύτης ή άσχετος», λέει ο καθηγητής εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής.

Στις 11 Μαΐου μια ακόμη τραγωδία γράφεται στην οδό  Ιωνίας στη Νέα Σμύρνη. Ο γιος έσφαξε τη μητέρα του με 38 μαχαιριές. Όλη η γειτονία ομολογεί πως έβλεπε ένα άνθρωπο ψυχικά διαταραγμένο. Κανείς όμως δεν περίμενε πως θα έφτανε στο φόνο.

Κάποια από τα εγκλήματα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι θύτες λάμβαναν τη σωστή φαρμακευτική αγωγή;

 «Αν υπήρχε η παρέμβαση των επιστημόνων από νωρίς αν η οικογένεια είχε έρθει σε επαφή με εμάς», εξηγεί ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης.

Το πιο σημαντικό για τους ειδικούς είναι πως οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο δημόσιο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top