Τα πιο ακριβά τηγανητά αυγά πωλούνται στη Μύκονο

Η απόδειξη που έγινε viral

«Χρυσά» πλήρωσαν τέσσερα τηγανητά αυγά-μάτια, τουρίστες στη Μύκονο. Ανέβασαν μάλιστα έκπληκτοι, την τσουχτερή απόδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έγινε viral.

19.80 ευρώ   πλήρωσαν οι τουρίστες  για δυο μερίδες τηγανητά αυγά και ιδού η απόδειξη: δηλαδή εννιά ευρώ και ενενήντα λεπτά για τη μια  μερίδα  η οποία περιελάμβανε δυο αυγά μάτια με γαρνιτούρα ντομάτα και πιπεριές.

Ο συνολικός δε λογαριασμός  για  τις δυο μερίδες με τα τηγανιτά αυγά, μια μερίδα πατάτα φέτα, μια πίτα γύρο κοτόπουλο και δυο αναψυκτικά ήταν 40,80 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη  το Σάββατο και οι τουρίστες που δεν μπορούσαν να χωνέψουν όχι τα αυγά μάτια αλλά το λογαριασμό ανέβασαν την απόδειξη στα  social media.

Το εστιατόριο  στη Μύκονο μετά το σάλο έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων με αφορμή το κόστος προϊόντος πρωινού, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η συγκεκριμένη τιμή αφορά δύο πλήρεις  μερίδες με τα συνοδευτικά τους και όχι μια, όπως εσφαλμένα παρουσιάστηκε από τμήμα του τύπου».

Υποστηρίζουν δε ότι οι τιμές αναγράφονται στον τιμοκατάλογο και διαμορφώνονται  με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνουν τόσο το υψηλό λειτουργικό κόστος της Μυκόνου ταυτόχρονα με το φορολογικό

Και μπορεί η συγκεκριμένη επιχείρηση να μην φοροδιαφεύγει και να πρωταγωνιστεί λόγω των ακριβών τηγανητών αυγών, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με άλλες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο.  Καλοκαίρι περίμεναν τους ελεγκτές, τους είδαν μπροστά τους το τριήμερο της  και Πρωτομαγιάς ...και τους έπιασαν στον ύπνο .

Στη Μύκονο  σε 12 επιχειρήσεις  62 παραβάσεις και σε μία ειδική επεβλήθη χρηματική κύρωση  1000 ευρώ , σε εστιατόριο και  ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 

 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.