Αυτοψία του STAR 24 ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα

Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του STAR

Κηφισός, λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα. Ένα 24ωρο μετά το τραγικό δυστύχημα κάναμε αυτοψία την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο της εθνικής οδού, όπου η νταλίκα σκόρπισε το θάνατο. 

"Κινούμαστε στην εθνική οδό, στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα. Παρατηρούμε λότι οι οδηγοί φορτηγών τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα..."

"Αυτή η νταλίκα με την ταχύτητα που έχει αναπτύξει μπορεί να βρεθείς το αντίθετο ρεύμα...", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Και συνέχισε: "Κάνουν ακόμα και κόντρες, τρέχουν όλοι...."

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Την έλλειψη συστηματικών ελέγχων της τροχαίας και ουσιαστικής εκπαίδευσης των οδηγών φορτηγών θεωρούν οι εκπρόσωποι των φορτηγατζήδων ως βασικές αιτίες που συμβαίνουν τα πολύνεκρα δυστυχήματα.    

"Δεν υπάρχουν έλεγχοι για την οδική ασφάλεια, δεν υπάρχει εκπαίδευση. Όλα είναι τυπικά. Μιά όπισθεν, λίγο πορεία με φορτηγό, χαμηλή ταχύτητα. Καμία εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες. Όλα στην τύχη τους", δήλωσε ο Γιώργος Πασπάτης, Εκπρόσωπος Διεθνών Μεταφορών Αρκαδίας.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες οδηγοί θεωρούν μεμονωμένο το περιστατικό με τη φονική νταλίκα στον Κηφισό. 

"Αντί για τσιμεντένια ή σιδερένια κιγκλιδώματα ασφαλείας εθνικών οδών, για να μην περνάνε στο αντίθετο ρεύμα, σε μήκος 5 χλμ από το σημείο του δυστυχήματος υπάρχουν μόνο ελαφρού τύπου αντιθαμπωτικά πετάσματα για να τυφλώνονται οι οδηγοί. Ποιός παρέλαβε τον δρόμο; Οι υπεύθυνοι συντήρησης δεν έχουν δεί την επικινδυνότητα να το αποκαταστήσουν; ", είπε ο Παναγιώτης Μαδιάς, Ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΟΕΟ; 

Ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας είναι η απουσία τροχονόμων από τους δρόμους της Αθήνας, γεγονός που έχει αναδείξει επανειλλημμένα το STAR με ρεπορτάζ του, χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί κανενός...

 

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top