Οι δύο όψεις της Μυκόνου: Η χλιδή και τα σπίτια κοντέινερ

Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει το νησί των ανέμων

Από την χλιδή στα προβλήματα και από τους διεθνείς αστέρες στα κοντέινερ και τη λειψυδρία. Στην αρχή της τουριστικής περιόδου η κοσμοπολίτικη Μύκονος μοιάζει να είναι χωρισμένη στα δύο.

Το νησί που αποτελεί πόλο έλξης του διεθνούς τζετ και ετοιμάζεται πυρετωδώς να δεχτεί και φέτος μεγιστάνες επιχειρηματίες και αστέρες του Χόλιγουντ, το τελευταίο διάστημα αρχίζει να θυμίζει σεισμόπληκτη περιοχή.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Πρώτου Θέματος το νησί γεμίζει από θηριώδη κοντέινερ στα οποία θα στοιβαχτούν υπό άθλιες συνθήκες όσοι έρθουν να εργαστούν στο νησί, αφού τα ενοίκια ακόμα και μέσω AirBnb φτάνουν τα 200 ευρώ την ημέρα για μικροσκοπικά στούντιο.

Οι εικόνες χλιδής και τα θρυλικά πάρτυ με τα πλούσια εδέσματα και τη σαμπάνια που ρέει άφθονη θα λάβουν χώρα πλάι σε κοντέινερ που καταφθάνουν στο λιμάνι με φορτηγά και ξεφορτώνονται δίπλα από επιχειρήσεις, κοντά σε κεντρικούς δρόμους ή στη μέση του πουθενά καταστρέφοντας την αισθητική της περιοχής.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το κοσμοπολίτικο νησί που τα τελευταία δύο χρόνια επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο άσσος του ιταλικού ποδοσφαίρου Φραντσέσκο Τότι, ο Μπρους Γουίλις, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Τζέραλντ Μπάτλερ, αλλά και ο σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό!

Ο λόγος; Αφενός η  αυξημένη τουριστική κίνηση και  αφετέρου η καθυστέρηση στην αδειοδότηση νέων αφαλατώσεων. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα αποθέματα στα φράγματα να είναι οριακά.  Έτσι εάν και φέτος η Καλίσι του Game of thrones, το αστέρι του NBA Πολ Τζορτζ ή η πληθωρική Σακίρα επισκεφτούν και πάλι το νησί των ανέμων κινδυνεύουν να μη βρουν νερό!

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top