Γιαγιά 113 ετών από την Ηλεία πάει για ρεκόρ Γκίνες

Τα μυστικά της μακροζωίας της

Η δικιά μας Κατερίνα Καρνάρου, από την Ηλεία, διανύντας τα 113 χρόνια της ζωής της, πάει για ρεκόρ Γκίνες, ως η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου. Η γλυκύτατη γιαγιά μας υποδέχτηκε στο σπίτι της, στα Κρέστενα και μας αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας της.  

«Αυτό δεν είναι σωστό να λένε ότι εγώ είμαι η μεγαλύτερη γριά του κόσμου.... Αδύνατον! Είναι πολλές!»

Για την κυρία Κατερίνα η ευχή "να τα εκατοστήσεις" είναι πια πολύ ξεπερασμένη.  Σε τρεις μήνες από τώρα κλείνει τα 113 της χρόνια και μπαίνει αισίως στα 114, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου.

Αυτό διότι πριν από μία βδομάδα, πέθανε στα 117,  η γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα. 

Τα μυστικά της μακροζωίας της

«Έζησα, όταν ζει κανείς θα γεράσει, θα είναι όλο νέος, νέος. Ό, τι να ναι το τρώω.  Έχω μάθει όμως ότι νεράκι δεν πίνετε από τη βρύση.  Της βρύσης το νεράκι... πίνουμε αγοραστά τώρα!»

«Θα σηκωθεί το πρωί στις 7.00 , θα πάρει το πρωινό της φυσικά το οποίο είναι συγκεκριμένο , η φρυγανιά της το τυρί της, τα πάντα,  θα φτιάξει τα μαλλιά της, θα βγει έξω να κάνει της βόλτα της , θα κάτσει θα διαβάσει την εφημερίδα της, μετά θα φάει , θα κοιμηθεί, θα ξαναβγεί όπως καλή ώρα τώρα», λέει η δισέγγονή της, Χριστίνα Πρίνου.

Ποιά είναι όμως η διαδικασία για να γίνει η γιαγιά Κατερίνα αποδεκτή στα βραβεία Γκίνες;

«Είναι λίγο αυστηρά τα κριτήρια, δεν δέχονται ταυτότητες.  Πρέπει να βρούμε κάποια χαρτιά πρωτότυπα, όπως καταλαβαίνετε. Υπάρχει και η πράξη γάμου. Αυτή τη στιγμή κάνουμε κάποιες ενέργειες από την κοινότητα που είχε γεννηθεί η γιαγιά, μήπως βρούμε σε κάποια βιβλία θηλέων, κάποιες εγγραφές’, εξηγεί ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεστένων.

Η κυρία Κατερίνα γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1905 στο Γρύλλο της Ηλείας, 5 χλμ από τα Κρέστενα. Όπως φαίνεται, το μυστικό της μακροζωίας της κρύβεται στην οικογενειακή θαλπωρή , καθώς απέκτησε τέσσερα παιδιά και είχε την ευτυχία να δει 6 εγγόνια, 7 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο

 «Είχα έναν άνδρα καλό, πλούσιο, δηλαδή....ε  δεν μπορώ να πω και πλούσιο, περνούσαμε πολύ καλά , είχαμε περιουσία μεγάλη, να πάνω που έφτιαξα τη σπιταρόνα αυτή πέθανε. Κι έμεινα με τα παιδάκια μου, είχα πεθερικά καλά, γίναμε μια οικογένεια. Πολύ καλά περάσαμε, μου έλειπε ο άνδρας μου, ήταν πολύ καλός», λέει.  

«Έχει τύχει να μπω μεσημέρι και απόγευμα μέσα στην κρεβατοκάμαρά της και να την βλέπω να είναι με τον καθρέφτη , να κοιτάει το πρόσωπό της , να βάζει κρέμα», λέει η δισέγγονή της.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top