Ανείπωτος πόνος στην κηδεία του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Άνδρο

Πλήθος κόσμου πήγε για να του πει το «τελευταίο αντίο»

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άνδρο η κηδεία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος μετά από σκληρή μάχη, εξέπνευσε στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή.

Από νωρίς πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Άνδρου, δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε ο 52χρονος επιχειρηματίας.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι «έφυγε» από τη ζωή με τόσο βίαιο και τραγικό τρόπο.

Συγγενείς και φίλοι ήταν εκεί, πλάι τους για να τους στηρίξουν στη δύσκολη αυτή ώρα του αποχαιρετισμού, στην αυλαία μιας απίστευτης τραγωδίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στην Καΐριο Βιβλιοθήκη, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, στο Εμπειρίκιο Γηροκομείο και Νοσοκομείο Άνδρου.

Στο νησί για την κηδεία του επιχειρηματία βρέθηκαν επίσης δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Μ. Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Βρούτσης.

Ήταν ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας, όταν δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν μέσα στη μεζονέτα της οικογένειας Σταματιάδη στην Κηφισιά, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

Κάποια στιγμή ο Αλέξανδρος Σταματιάδης που κοιμόταν με τη σύζυγό του στον πρώτο όροφο άκουσε θόρυβο και σηκώθηκε να δει τι συμβαίνει.

Τότε ήταν που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες οι οποίοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Εκείνος αντιστάθηκε και άρχισε να τους χτυπά. Οι αδίστακτοι εγκληματίες το χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα, όμως εκείνος συνέχισε να αντιστέκεται μέχρι που ο ένας από αυτούς τράβηξε όπλο και τον πυροβόλησε τρεις φορές σχεδόν εξ επαφής στην πλάτη.

Η σύζυγός του έντρομη άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, ενώ οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς και υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Για 12 μέρες έδινε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για να κρατηθεί στη ζωή, όμως την Παρασκευή παρουσιάστηκε μια επιπλοκή που στάθηκε μοιραία. Το πρωί, λίγο μετά τις 11:00 άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top