Στο Star ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής»

«Προσπάθησαν να ελέγξουν την ταινία»

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής» μιλά αποκλειστικά στο Star για το χρόνο που πέρασε ακολουθώντας την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου,  τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή και τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Τα όσα έζησε είναι αποκαλυπτικά.

 «Ήθελα να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να έχεις τέτοιες επικίνδυνες ιδέες. Υπάρχει ένα νέο - ναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα που είναι μεγάλο και θέλω να ξέρω πώς σκέφτονται πραγματικά. Είναι επικίνδυνες αυτές οι ιδέες για τους Εβραίους, πολλές θεωρίες συνωμοσίας"

«Έχουν επικίνδυνες ιδέες»

«Η βασική μου ιδέα ήταν να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να μάθουν το ρόλο τους. Μετά τα μέλη συνελήφθησαν και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για τις γυναίκες. Με εξέπληξε το γεγονός ότι ήταν μορφωμένες. Για παράδειγμα η Ουρανία σπουδάζει ψυχολόγος», λέει ο ίδιος.

Τα γυρίσματα έγιναν το 2014. Ο Μπούστνες κατηγορήθηκε ότι παρουσίασε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο από το πραγματικό. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να καταλάβει το γεγονός ότι μια ομάδα που φορά παρωπίδες μπορεί να εκτροχιάσει μια ολόκληρη κοινωνία.

«Προσπάθησαν να ελέγξουν την ταινία. Συζητούσαν για το τι πρέπει να πουν και τι όχι. Ήταν κάτι σαν πόλεμος μεταξύ εκείνων και εμού».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top