Ανήλικοι μετανάστες εκδίδονται για λίγα ευρώ

Survival sex για να επιβιώσουν στην Ελλάδα

Survival sex. Σεξ επιβίωσης, δηλαδή, στο κέντρο της Αθήνας. Το αμερικανικό δίκτυο NBC έφερε στο φως της δημοσιότητας ιστορίες ανήλικων μεταναστών που πωλούν το κορμί τους για 5 ευρώ, προκειμένου να επιβιώσουν.

Πρωταγωνιστής του ρεπορτάζ ο 19χρονος Κασμίρ από το Αφγανιστάν.

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό, τι χρειάζεται για να επιβιώσεις»

Στόχος του Κασμίρ, να φτάσει στη Γερμανία. 4 φορές προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα με πλαστά διαβατήρια αλλά δεν τα κατάφερε.

«Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία θα αυτοκτονήσω».

Ποιοι οι πελάτες των ανήλικων μεταναστών

Οι πελάτες τους Έλληνες , μας λέει ο κοινωνικός λειτουργός και street worker που συνόδευσε το αμερικανικό δίκτυο στις πλατείες της Αθήνας.

Ο Φαζούλ, ο δεύτερος πρωταγωνιστής, δηλώνει 22 χρόνων. Ίσως και να ναι κάτω των 17, παραδέχεται ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ επιπλέον.

Με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα. ορισμένες φορές κλείνουν δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο συνήθως όμως κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

Όπως σημειώνει το NBC στην Ελλάδα βρίσκονται  3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι με το 95% αυτών να είναι αγόρια. Ενώ οι οργανωμένες δομές μπορούν να φιλοξενήσουν μόλις 1.000 ασυνόδευτα παιδιά.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top