Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ηλεία: Από Ζαχάρω μέχρι Ανδρίτσαινα-Ισχυροί άνεμοι, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια

Κατευθύνεται προς την Αρχαία Ολυμπία - Νέα ενημέρωση: 15-04-2018 22:30

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής, στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στον νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο. Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή παλιά Καλυβάκια.

Δυστυχώς, η πυρκαγιά που ξέσπασε μπήκε και στο χωριό Σκυλλουντία και καίει τα πρώτα σπίτια.

Οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημερώνει για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με το ilialive, το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το έχουν ζώσει. Καύτρες πέφτουν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.

Ήδη από τα ξημερώματα ισχυροί άνεμοι σαρώνουν ολόκληρη την Ηλεία, με αποτέλεσμα το έργο της Πυροσβεστικής να είναι αρκετά δύσκολο.

Από τη Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα, εστίες πυρκαγιάς καίνε καλάμια και ξερά χόρτα.

Ακόμα, ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ξέσπασαν δύο νέες πυρκαγιές που απειλούν την περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η μια έχει ξεσπάσει δίπλα στο Αλσύλιο της Σπιάντζας και η δεύτερη στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς κοντά στον Αγ. Ιωάννη.

Περιορισμένες οι δυνάμεις και συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου καθώς μαίνεται το μεγάλο μέτωπο στη Σκιλλουντία.