Έχουν βάση τα σενάρια κατάρριψης ή τύφλωσης του Mirage 2000;

Ο κίνδυνος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία

Μετά την πτώση του Mirage ανοιχτά της Σκύρου, ερωτήματα βασανίζουν μια ολόκληρη χώρα για τα αίτια της τραγωδίας.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα ο κύριος Θεόδωρο Λιόλιος, Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και Διευθυντή Κέντρου Ελέγχου Όπλων, «Δεν πρέπει να αποδίδουμε στον αντίπαλο δυνάμεις που δεν έχει».

Και εξηγεί: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουν εμπλοκή οι Τούρκοι στην πτώση του Mirage. Αυτή τη στιγμή το Ιντερνετ έχει γεμίσει με αρνητική προπαγάνδα και το ηθικό πέφτει όταν νομίζουν ότι μας έχουν καταρρίψει αεροσκάφος.

Ένα αεροσκάφος, για να πέσει όπως έπεσε, θα πρέπει να είχε νεκρωμένα όλα τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός σε πολύ κοντινή απόσταση, κάτι που είναι εντελώς απίθανο. Καμία υπερδύναμη στον κόσμο δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

Κατά συνέπεια, να ξεχάσουμε εντελώς το ενδεχόμενο κατάρριψης ή τύφλωσης του αεροσκάφους.Πρόκειται για  ένα τραγικό δυστύχημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Όσον αφορά τον ακήρυχτο πόλεμο στο Αιγαίο, οι Τούρκοι να βάζουν στο παιχνίδι μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για να μη ρισκάρουν τη ζωή των δικών τους πιλότων. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες πιλότοι θα είναι αναγκασμένοι να καταρρίπτουν με  υπερσύγχρονα αεροπλάνα.

Στο μέλλον η Ελλάδα θα αναγκαστεί  ή να χρησιμοποιήσει F16 ή να προμηθευθεί και εκείνη μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top