Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο καταπονεί ανθρώπους και μηχανές

Δείτε την ανάλυση του Καθηγητή Γεωπολιτικής στη Σχολή Έθνικής Άμυνας, κυρίου Γιώργου Φίλη

Εν μέσω μιας δύσκολης και δυσάρεστης μέρας για τις ένοπλες δυνάμεις με την πτώση του Μιράζ ανοιχτά της Σκύρου,έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του Καθηγητή Γεωπολιτικής στη Σχολή Έθνικής Άμυνας, κυρίου Γιώργου Φίλη.

‘Όπως εξήγησε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πολλά μπορεί να πήγαν στραβά, όμως το βασικό είναι ότι ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε μια κατάστασης όχι επισίμως εμπόλεμη αλλά ούτε και ειρήνης. Αυτό συνεπάγεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας πρέπει να βρίσκονται σε κάθε σημείο του Αιγίου.

Αυτό βέβαια σημαίνει την ταλαιπωρία του υλικού και του προσωπικού στοιχείου. Φαίνεται ότι το ζεύγος των Μιράζ γυρνούσαν στη Σκύρο, οπότε κάποια μηχανική βλάβη ή κάποιος λάθος χειρισμός μπορεί  να προκάλεσαν την πτώση.

Το θέμα είναι ότι αυτό καιρό, άνθρωποι και μηχανές  δουλεύουν στα όριά τους, λόγω  του γενικότερου τεταμένου κλίματος με την Τουρκία.  

Η Τουρκία είναι αυτή τη στιγμή ένας πολύ «ανήσυχος παίκτης». Όλα αυτά που κάνει όμως ο Ερντογάν , δεν είναι δείγματα ισχύος, αλλά εκνευρισμού και αδυναμίας, λόγω των αδιεξόδων που έχει στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top