Κρητικό λάδι και κρόκος Κοζάνης στο γαμήλιο μενού του πριγκιπικού γάμου!

Οι οδηγίες της Μέγκαν στον Έλληνα σεφ, Νίκο Κουλούσια - Tι λέει στο star.gr ο ίδιος

Άρωμα Ελλάδας θα έχει ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ. Το ζευγάρι δεν επέλεξε μόνο παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις για τους καλεσμένους του, αλλά και κουμπάρο ελληνικής καταγωγής. Ο ταλαντούχος και διεθνώς διακεκριμένος Έλληνας σεφ, Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος ανήκει στο team που θα επιμεληθεί το μενού του πριγκιπικού γάμου, δίνει όλες τις λεπτομέρειες στο star.gr

(Στο Windsor Castle θα γίνει ο πριγκιπικός γάμος στις 19 Μαΐου)

Ο δικός μας σεφ, ο οποίος βγάζει τη χώρα μας ασπροπρόσωπη και στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας,  Νίκος Κουλούσιας, θα προετοιμάσει το γαμήλιο μενού μαζί με ακόμη 23 διακεκριμένους σεφ απ’ όλο τον κόσμο. 

«Το μενού θα έχει ελληνικά στοιχεία, αλλά και στοιχεία από νότια Αμερική, Βραζιλία, Ανατολία. Είμαστε μια ομάδα από διαφορετικά έθνη και ο καθένας θα βάλει την πινελιά του» εξηγεί στο star.gr, o σεφ Νίκος Κουλούσιας και αποκαλύπτει:

   

«Εγώ θα συμπεριλάβω σίγουρα κρητικό λάδι, κρόκο Κοζάνης από τον τόπο μου, αλλά και καραβίδες. Τα εδέσματα θα είναι βασισμένα σε θαλασσινές γεύσεις και πολύ light». 

Oι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τις 11 Μαρτίου,  παρόλο που ο γάμος θα γίνει στις 19 Μαΐου στο Windsor Castle.

Το...νερόβραστο μενού των Beckham και οι ιδιοτροπίες των Spice Girls 

Για αρκετούς επώνυμους καλεσμένους θα υπάρχει διατροφική διαλογή, με τους σεφ να ετοιμάζουν διαφορετικά πιάτα γι’ αυτούς. «Ακόμη δεν έχουμε τη λίστα με το τι θα φάνε κάποιοι επώνυμοι. Για παράδειγμα, οι Spice Girls που θα τραγουδήσουν δε θα φάνε από το μενού, αλλά κάτι διαφορετικό. Δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη για το τι» επισημαίνει ο Νίκος Κουλούσιας και αποκαλύπτει:

«Πάντως, ο David Beckham ξέρουμε ότι τα θέλει όλα στον ατμό!».

Oι οδηγίες της Μέγκαν Μαρκλ 

Όλα περνούν από τα χέρια της μέλλουσας νύφης. Δεν "αφήνει" τίποτα στην τύχη του.  «Είμαστε κάθε μέρα σε επαφή με το πριγκιπικό ζεύγος. Προχθές, ήρθε η κ. Μαρκλ για να μας δώσει κάποιες οδηγίες ως προς το πώς το φαντάζεται. Πριν τρεις εβδομάδες, είχαμε συναντηθεί ξανά για μια δοκιμή της γαμήλιας τούρτας, η οποία θα είναι από τα χέρια μιας πολύ καλής pastrychef της Αγγλίας».

Ελληνικής καταγωγής ένας από τους κουμπάρους 

Το πριγκιπικό ζεύγος έχει αδυναμία στην Ελλάδα και το αποδεικνύει έμπρακτα. Αποφάσισε ένας από τους κουμπάρους του να είναι ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για παιδικό φίλο του πρίγκιπα Χάρι που έχει ελληνικές ρίζες, όπως μας είπε ο Νίκος Κουλούσιας. «Ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα τα καλοκαίρια με το σκάφος, την αγαπούν την Ελλάδα» προσθέτει ο ταλαντούχος σεφ.

Ρεπορτάζ: Σοφία Βάγκα

email: svagka@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top