Ζει με την καρδιά ενός 16χρονου αγοριού - Ήταν εννέα μήνες στη λίστα αναμονής

Ο αγώνας της Κατερίνας ξεκίνησε όταν ήταν 8 μηνών

 

Η Κατερίνα Τσάντου ήταν εννέα μήνες στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς. Σήμερα ζει χάρις στο μεγαλείο ψυχής δύο γονιών που της δώρισαν την καρδιά του παιδιού τους, όταν εκείνο σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Κοιτώντας τα λαμπερά της ματιά, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο πόνο έχει ζήσει. Στο σώμα της Κατερίνα Τσάντου χτυπά η καρδιά ενός 16χρονου αγοριού. 

Ο αγώνας της Κατερίνας ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 8 μηνών βρέφος. Μια πνευμονία της προκάλεσε καρδιακή ανεπάρκεια αρκετά χρόνια μετά έπαθε 4 απανωτές ανακοπές .Αυτό την οδήγησε στο τελικό στάδιο της ασθένειας.

«Έχει πρακτικές δυσκολίες , δεν μπορείς να φάς δεν μπορείς να κοιμηθείς, δεν μπορείς να πιεις νερό να αυτοεξυπηρετηθείς. Είναι μια κατάσταση που τελικά δεν ξέρεις αν είσαι ζωντανός ή όχι. Εξακολουθείς να αναπνέεις αλλά τίποτα άλλο δεν υποδηλώνει ζωή».

Οι γονείς του δικού της δότη βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ζωή μέσα από την απώλεια. Σήμερα η Κατερίνα έχει μια φυσιολογική ζωή, σπουδάζει στη σχολή που πάντα ήθελε και μαζί με 2 ακόμη λήπτες μοσχευμάτων έχουν φτιάξει το Δίκτυο Υποστήριξης Καρδιοπαθών και μεταμοσχευμένων.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top