Χίος: Γονείς αρνήθηκαν την ένταξη προσφυγόπουλου από το Ιράκ στο σχολείο γιατί ήταν Πάσχα

Τελικά η εγγραφή του μαθητή έγινε κανονικά

Ρατσιστικό παραλήρημα σε νηπιαγωγείο της Χίου. Γονείς έβαλαν στο στόχαστρο μικρό προσφυγόπουλο από το Ιράκ, αρνούμενοι την εγγραφή του στο σχολείο γιατί ήταν Πάσχα!

Tα παιδιά του 11ου νηπιαγωγείου ανακοίνωσαν στους γονείς τους, πως ένα παιδάκια από το Ιράκ πρόκειται να έρθει στην τάξη τους.

Οι γονείς όμως,  αντί να προτρέψουν τα παιδιά τους να αγκαλιάσουν τoν καινούριο τους συμμαθητή εξέδωσαν, μετά απόγενική συνέλευση, έγγραφο "μπλοκάροντας" την εγγραφή του παιδιού με τις παρακάτω δικαιολογίες: 

«Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού, μουσουλμάνου, τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής μας προβλημάτισε. Το συγκεκριμένο παιδί δεν μιλάει ελληνικά και θα παρουσιάσει μεγάλη δυσκολία ένταξης. Τα εμβόλια που έχει κάνει δεν είναι επαρκή.  Αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για το ίδιο, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά.Συμπληρώνοντας, πως ήδη ο αριθμός των μαθητών στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι μεγάλος».

Το κείμενο φέρει μάλιστα  25 υπογραφές.

«Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι Πάσχα ή οποιαδήποτε γιορτή θα αφήσουμε ένα παιδί εκτός παιδαγωγικής διαδικασίας. Είμαστε πάνω από όλα παιδαγωγοί και είμαστε δεσμευμένοι να προσεγγίζουμε όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο. Οι Έλληνες όταν πήγαιναν στη Γερμανία ήξεραν γερμανικά; Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι σφουγγαράκια», λέει ο Αριστείδης Κελεπερτζής - Προϊστάμενος Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Τελικά η εγγραφή του μαθητή έγινε κανονικά αφού ο μικρός είχε τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και την καρτέλα υγείας και σύμφωνα με τους νηπιαγωγούς, τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει ήδη τον συμμαθητή τους.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top