Το Καστελόριζο στοχεύει η Τουρκία - Πρωτοσέλιδο σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου από τουρκικό

6 στους 10 Έλληνες θεωρούν απειλή την Τουρκία

Ο Διευθυντής και αρθρογράφος της Τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενι Σαφάκ,  Ιμπραήμ Καραγκιούλ,  βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο προβοκάτσιας με επίκεντρο την Ελλάδα.

Και εξηγεί:

«Όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει ελληνικό πλοίο, θα οδηγήσει στη δημιουργία συμμαχίας κατά της Τουρκίας».

Στην ουσία, ο Καραγκιούλ εφιστά την προσοχή της κυβέρνησης σε πιθανό στημένο επεισόδιο από γκιουλενιστές το οποίο θα μπορούσε να συσπειρώσει τη Δύση εναντίον της Άγκυρας.

Η Τουρκία στοχεύει στο Καστελόριζο

Χωρίς αμφιβολία, η Τουρκία δημιουργεί πολεμική ατμόσφαιρα στη Μεσόγειο στοχεύοντας πάντα  την Ελλάδα και την Κύπρο. Τις τελευταίες ημέρες έχει περικυκλώσει το τρίγωνο των νησιών μας   Καστελόριζο  Ρω και Στρογγύλη . Το Καστελόριζο απέχει από την Τουρκία  μια ανάσα, μόλις 1,81 ναυτικά μίλια, η Στρογγύλη 2,5 μίλια και η νησίδα Ρω  4,62 ναυτικά μίλια. Η ΑΟΖ του Καστελόριζου αποτελεί τον μόνιμο στόχο για τη Τουρκία.

Όμως οι Τούρκοι  έχουν προχωρήσει ήδη από το παρελθόν σε άλλο επίπεδο. Το 2014 έφτασε στην Ρω πολυτελές γιοτ με καμουφλαρισμένες τουρίστριες δήθεν από την Σουηδία. Επρόκειτο όμως για τουρκάλες που μαζί τους είχαν  drone και κατέγραφαν εικόνες από το νησί, τις οποίες αναμετέδιδαν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο.

Χουλουσί Ακάρ: «Δεν επιτρέπουμε τετελεσμένο σε Αιγαίο και Κύπρο»

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ  που πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της  περιοχής της Καλλίπολης, εμφανίστηκε προκλητικότατος και απειλητικός.

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Η αντιπολίτευση στα γαλανόλευκα χορεύει συρτάκι

Φορούν γαλανόλευκα και χορεύουν συρτάκι υπό τους ήχους της Άννας Βίσση. Είναι μέλη της τουρκικής αντιπολίτευσης του Κιλιντσντάρογλου ο οποίος πρόσφατα ζήτησε από την Ελλάδα 18 νησιά. 

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τα στελέχη του να μερακλώνουν με λαικές ελληνικές επιτυχίες. Το κόμμα του Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να τους επιτεθεί για τη στάση τους.

6 στους 10 Έλληνες θεωρούν απειλή την Τουρκία

Όπως προκύπτει  σε έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ οι μισοί έλληνες θεωρούν ότι αποτελεί την πρώτη  απειλή για την χώρα μας η Τουρκία

Συγκεκριμένα  απειλή την θεωρεί το 50,5 ενώ αντίστοιχα το 4,5% θεωρεί απειλή την Γερμανία και το 2,5% τα Σκόπια..

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα

Την ίδια ώρα , την κατηφόρα συνεχίζει η τουρκική λίρα. Συγκεκριμένα 1 ευρώ αντιστοιχεί σε 5,17 λίρες. Μάλιστα, από τις αρχές του 2018 έχει σημειώσει απώλειες 8,5%. Αιτία το μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top