Καίνε τον αγγειοχειρουργό οι καταθέσεις συναδέλφων του για τη δολοφονία της μεσίτριας

«Δε θα έπρεπε καν να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χορήγησε στο θύμα του»

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον αγγειοχειρουργό, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε 36χρονη μεσίτρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2017, ήταν σήμερα η κατάθεση της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού τμήματος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστήριξε η μάρτυρας, ο γιατρός δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ντιάνα, ωστόσο τόνισε ότι δεν έπρεπε να χορηγήσει τις αναισθητικές ουσίες που έδωσε στην ασθενή χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου.

Η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού υπογράμμισε ότι ο αγγειοχειρουργός δεν είχε τις γνώσεις για να χειριστεί αυτά τα φάρμακα και πως δεν έπρεπε καν να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε κι ένας ακόμα αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου, ο οποίος τόνισε ότι δε χρειάζεται η χορήγηση αυτών των αναισθητικών για τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη που ήθελε να κάνει ο γιατρός στην 36χρονη ασθενή του.

Υπενθυμίζεται ότι η 36χρομη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών, πήγε τον Απρίλιο του 2017 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί σε μια νέα θεραπεία κατά των κιρσών, που της είχε συστήσει ο αγγειοχειρουργός. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα ο γιατρός να κουβαλήσει τη γυναίκα σε ημιθανή κατάσταση έξω από το νοσοκομείο και να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στη Χαλκιδική, όπου πέταξε το άψυχο κορμί της σε γκρεμό. 

Στο μεταξύ είχε φροντίσε να της στείλει ένα μήνυμα, δήθεν ότι η άτυχη γυναίκα δεν πήγε στο ραντεβού τους, ώστε να φτιάξει ένα άλλοθι για τον εαυτό του. 

Μετά από την ανεύρεση του άψυχου σώματος της 36χρονης, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του γιατρού, τον οποίο και συνέλαβε για τη δολοφονία της.