Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι – Τα επικίνδυνα σημεία για απόβαση από τις Οινούσσες ως τη… Γαύδο!

Κιλιντσντάρογλου: «Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία»

Κλιμακώνουν την προκλητικότητά τους σε όλα τα επίπεδα οι Τούρκοι. Ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , Κεμάλ Κιλιντσάρογλου  υποστήριξε πως υπάρχουν 156 νησιά στο Αιγαίο που ανήκουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  της τουρκικής εφημερίδας sozcu , ο ηγέτης των κεμαλιστών φέρεται να είπε κατά τη συνάντησή του με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Κιλιντσντάρογλου: «Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή».

Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι

 

Τα γκριζαρισμένα νησιά αφορούν  τα : Οινούσσες  Παναγιά , Καλόγεροι , Φούρνοι – Θύμαινα , Αρκιοί  , Αγαθονήσι , Φαρμακονήσι ,  Καλόλιμνος , Κίναρος , Λέβιθα, Γυαλί , Σύρνα, Διονυσάδες, Κουφονήσι , Γαϊδουρονήσι, Γαύδος.  

Οι ακρίτες όμως δεν μασάνε από την τουρκική προκλητικότητα.

Ο «απελευθερωτής» Ερντογάν

 

Χωρίς τέλος και όλο πιο δηλητηριώδης είναι η πολεμική ρητορική του Ερντογάν. Για μία ακόμη φορά εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των ΗΠΑ και τις Ευρωπαικής Ένωσης γιατί τον κρατούν μακριά από το όραμά του για την Άλωση της Συρίας.

- Είπαμε ότι θα μπούμε στις σπηλιές τους;

- Ναι!

- Μπήκαμε;

- Ναι!

- Και έψαχναν τρύπα να κρυφτούν.

Οι Κούρδοι μαχητές τον φτύνουν κατάμουτρα. Αρνούνται να παραδοθούν.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν είναι σε πυρετό επαφών, μιλώντας διαδοχικά με Τραμπ- Ράμα και Πούτιν. Μάλιστα σε συνάντησή τους  στις 3 Απριλίου ο Ρώσος πρόεδρος θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας που ήγειρε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική τους επικοινωνία. Μιας και οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας είναι πιο στενές από ποτέ.

Με χιούμορ  αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι το πολιτικό τους φλερτ. Ο Πούτιν είναι εκείνος ο οποίος βοηθά τον μανάβη Ερντογάν να πουλήσει τις ντομάτες του.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.